EL PARTIT DEL MADRIGAL

Valverde: "Cada vegada estic més content amb el meu equip"

"¿Cristiano, el millor de la història?, els millors són aquí, començant per Messi i la resta", sentencia el 'Txingurri'

rozas41253263 ernesto valverde foto  emilio p rez de rozas171209171538

rozas41253263 ernesto valverde foto emilio p rez de rozas171209171538

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

La conferència de premsa d’Ernesto Valverde, tècnic del Barça, a la Ciutat Esportiva Joan Gamper de cara al partit d'avui diumenge a Vila-real (20.45 hores, El Partidazova començar de manera trista però molt sentida. Primer el Barça, a través de Sergi Nogueras, va expressar el condol a Mundo Deportivo i la família del desaparegut mestre del periodisme esportiu Andrés Astruells i, a continuació, el Txingurri va voler tenir un record també per al seu bon amic Juanjo Díaz, l’exentrenador periquito en l’ascens del 1990, que va morir dimecres passat a Terrassa.  Dos detalls d'altíssim nivell, poc habituals en aquest ambient.

Molt orgullós del seu equip

Pel que fa al partit d’avui i, sobretot, a la trajectòria del Barça, Valverde va expressar el seu desig que l’equip no perdi la concentració i les bones maneres mostrades fins ara. «Sé que molts pensen que no acostumo a mostrar la meva satisfacció o alegria però, sí, estic molt content amb la marxa de l’equip. El problema és que els entrenadors sempre en volem més, millorar, corregir errors i estar atents a tot. Però, per descomptat, puc assegurar que cada dia estic més orgullós de com es comporten els jugadors i del seu rendiment. I, sobretot, de com competeixen de bé i com han superat totes les dificultats, que no han sigut poques, que se’ns han anat presentant», va assenyalar el tècnic.

A aquests problemes s’hi va afegir la baixa d’Andrés Iniesta, que no ha acabat de superar les seves molèsties musculars, i se suma a la llista de lesionats amb Umtiti, Mascherano, Rafinha i Dembélé, Valverde va descartar voluntàriament dos davanters (serà el tercer partit sense minuts de Deulofeu i Arda, que té l’alta) i va reclutar el jove central David Costas. 

Valverde va reconèixer que a El Madrigal, es trobaran un equip molt bo i, sobretot, molt motivat. «El Vila-real, des de fa anys, juga molt bé a futbol: vol manar, portar el pes del partit, li agrada predre’t la pilota i, tot i tenir algunes baixes, és perillosíssim i no serà fàcil guanyar-los, no». Entre les nombroses baixes del Vila-real (Sansone, Bacca i Txerixev) s’hi va haver d’afegir la de Pablo Fornals, que es va desmaiar en l’entrenament per una hipoglucèmia. El jugador, però, va ser ingressat en un centre hospitalari.

D'altra banda, sobre la posible marcha, en el mercat hivernal, de Mascherano, Valverde no va voler opinar «perquè Masche està amb nosaltres, és un jugador important, al camp i al vestidor, és un dels nostres capitans i, de moment, ningú m'ha dit que se'n vagi». I, és clar, es va parlar de possibles arribades, però Valverde va continuar llançant pilotes fora «perquè nosaltres sempre hem d'estar atents a millorar la plantilla encara que, insisteixo, jo tinc els millors jugadors del món amb mi».

La resposta de Vermaelen

Notícies relacionades

Valverde va insistir que necessitarà tots els jugadors, cosa que explica les rotacions. Com, per exemple, Vermaelen sobre qui hi havia, com va reconèixer el mateix Valverde, «un munt de preguntes que volaven dia a dia i, ara, després de veure’l jugar ja no n’apareixen tantes. ¿La raó? Vermaelen està rendint molt bé en moments de gran exigència. És un gran futbolista, juga molt concentrat, va bé per dalt i per baix i sap què ha de fer en cada moment. Nosaltres estem molt contents amb les seves prestacions».

Valverde va donar per fet que «donada la duresa d’aquesta temporada tan llarga» que s’acabarà en un Mundial, tots els seus futbolistes són conscients, el primer Leo Messi, que, en moments determinats hauran de descansar en algun partit. No sembla que la Pulga hagi de descansar a Vila-real. H