LESIONATS MASCHERANO I UMTITI

Piqué-Vermaelen, l'estranya parella del Barça

Els dos únics centrals supervivents només han jugat junts quatre partits des del 2014

jdomenech41125820 barcelona  29 11 2017    piqu  felicitado por vermaelen y al171203193035

jdomenech41125820 barcelona 29 11 2017 piqu felicitado por vermaelen y al171203193035

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Es compten amb els dits d’una mà (i ens en sobra un) els partits que han disputat junts Gerard Piqué i Thomas Vermaelen. Només han coincidit quatre vegades en l’alineació des del 2014, any de l’arribada del jugador belga per cobrir la cobejada plaça de central esquerre que no tenia el Barça. Luis Enrique no es va conformar amb una peça. En va rebre dues, ja que Andoni Zubizarreta, el director tècnic, també va fitxar Jérémy Mathieu.

Quatre partits en dos anys i mig, descomptada la temporada anterior en què el belga va estar cedit a Roma, converteixen el duo Piqué-Vermaelen en l’estranya parella. La més estranya que s’ha vist al Barça, perquè Vermaelen va jugar més cops amb Bartra (5) i amb Mascherano (8) que amb el company amb qui compartirà la franja central els pròxims tres partits com a mínim. Els que falten perquè El Jefecito reaparegui.

Quatre golejades junts

Piqué i Vermaelen van estar junts al Barça-Roma (6-1) de la Champions, al Barça-Granada (4-0) de Lliga i al Barça-Athletic (3-1) de Copa de la campanya 2015-16. Van tornar a jugar junts dimecres passat en el duel de la Copa contra el Múrcia 

(5-0). Els resultats avalen la fortalesa d’aquest duo, una qualitat, no obstant, que no caracteritza Vermaelen, a qui les lesions han martiritzat fins i tot abans que es vestís la samarreta blaugrana.

Vermaelen només va jugar un partit en la seva primera campanya, 20 en la segona i n'ha jugat 4 en la quarta; en la tercera va estar cedit al Roma

Va arribar al Camp Nou amb un voluminós expedient mèdic acumulat a l’Arsenal (amb lesions a genoll, turmell, columna vertebral i tendó d’Aquil·les) i, a més, arrossegant una lesió muscular que es va fer al  Mundial del Brasil jugant amb Bèlgica. Una setmana de baixa va ser el pronòstic dels metges de la seva selecció. Però van acabar sent deu mesos sense poder eludir finalment el quiròfan. Va acabar viatjant a Finlàndia. El doctor Sakari Orava el va operar, el mateix que ha intervingut Ousmane Dembélé del bíceps femoral de l'esquerra.

Deu milions sense variables

«És un jugador de rendiment immediat», va assegurar Zubizarreta en la seva presentació, intentant combatre les sospites de fragilitat del jugador. La frase maleïda ha quedat per a la posteritat per la trajectòria de Vermaelen, que només va disputar un partit en la seva primera campanya, 20 en la segona i quatre en la quarta, l’actual: els dos de Copa amb el Múrcia, a València, i els últims 19 minuts amb el Celta després de substituir Umtiti.

El preu pactat amb l’Arsenal, un os dur de rosegar en altres operacions, ja insinuava que el futbolista no era una ganga: 10 milions, més 5 en variables subjectes al rendiment, més 3,75 milions pendents de la conquista de dues Champions amb Vermaelen de titular. O sigui, 10 milions serà el cost del defensa, a qui se li va firmar un contracte fins al 2019.

Notícies relacionades

Quatre partits amb Piqué en el passat, i tres que es perfilen en el futur immediat de les dues pròximes setmanes: el de demà contra l’Sporting, diumenge a Vila-Real i el diumenge següent al Camp Nou contra el DeportivoSense Mascherano ni Umtiti, el lloc de central esquerre serà per a Vermaelen si el segueixen respectant les lesions.

Valverde no pot recórrer a cap jugador del filial en el partit de tràmit contra l’Sporting de Lisboa. Els centrals del Barça B Jorge Cuenca i David Costas no sumen dos anys d’antiguitat al club i José Antonio Martínez té més de 21 anys. A la llista d’inscrits només hi ha un central, Rodrigo Tarín, i està lesionat.