EXPRESIDENT A LA PRESÓ

L'advocat de Sandro Rosell: "La família viu de la caritat de la resta de la família"

Pau Molins creu que "és una perversió del sistema i un abús" que l'expresident del Barça segueixi a la presó preventiva

3
Es llegeix en minuts

Sandro Rosell fa gairebé sis mesos que va entrar a la presó preventiva. Ho va fer el 25 de maig després de ser acusat de quedar-se amb 6,5 milions d'euros de la venda de drets audiovisuals de 24 partits amistosos de la selecció brasilera de futbol. Avui, el seu advocat, Pau Molins, ha explicat a RAC1 la situació de l'expresident del BarçaBarça. "És una persona optimista i està bé, però els sis mesos pesen a qualsevol".

Molins ha dit que creu que el que està passant amb Rosell "és una perversió del sistema i un abús de la figura de la presó preventiva". Perquè, segons l'advocat, "existeixen mil formes d'arribar a la mesura de presó preventiva i d'aconseguir que no hi hagi reiteració delictiva, fugida o destrucció de proves. Per exemple, se li pot retirar el passaport o posar-li un braçalet".

Segons l'advocat de Rosell, "el pas del temps debilita els arguments de la jutge per mantenir-lo a la presó", que segons ell no té raons jurídiques per deixar l'expresident blaugrana a Soto del Real. "Jurídicament no té explicació que Sandro Rosell estigui a la presó. Hi ha d'haver alguna cosa més, algun motiu ocult que no surt en les resolucions judicials, perquè jurídicament és insostenible".

La família, pitjor que ell

Molins també ha parlat de la que considera una altra gran injustícia, els embargaments que s'han realitzat a l'expresident, que han acabat afectat tota la seva família. "Li han embargat tot. La família viu de la caritat de la resta de la família. Està tot embargat: comptes corrents, immobles.... S'han emportat fins i tot els cotxes perquè la Guàrdia Civil pugui perseguir el delicte. I no s'han posat a dormir a la casa perquè mira...", ha explicat.

A més, ha afegit que es tracta d'embargaments desproporcionats perquè "la quantitat embargada suma tres vegades més del que li reclamen". "Ho argumenten en el fet que s'han de sumar multes, però això de les multes serà si el condemnen. Aquests 15 milions no els ha reclamat ningú", ha sentenciat.

Disparitat de criteris

L'advocat d'expresident del Barça ha explicat que "hi ha disparitat de criteris dins de la justícia" i que això diu "molt poc a favor seu". En aquest sentit, ha volgut comparar el cas del seu client amb el d'Ignacio González i el de Villar, que van acabar sortint de la presó preventiva, el primer al cap de set mesos i el segon al cap de sis dies. Això Molins ho ha considerat "normal", no el que està passant amb Rosell.

"L'Audiència Nacional s'està preocupant d'una entitat privada com la Confederació Brasilera de Futbol, que ha dit que no se sent perjudicada. En el cas d'Ángel María Villar, que afecta la Federació Espanyola de Futbol, només va estar sis dies a la presó preventiva", ha argumentat, i ha afegit que "Bernard Madoff no va estar mai a la presó preventiva, va entrar a la presó després del judici i la causa es va acabar en sis mesos".

Lentitud en el procés

Però la causa de Rosell, que va començar fa sis mesos amb la seva detenció, encara no ha finalitzat i això no ho entén l'advocat, que assegura que "durant sis mesos la jutge no ha investigat, no ha fet cap diligència i només ha pres declaració a una persona".

Notícies relacionades

"Ara han citat Romário. S'ha ofert. És senador al Brasil i va presidir una comissió sobre corrupció al Brasil. Aquest senyor que odia Teixeira, i sembla que Sandro, va trucar a l'Audiència Nacional i va dir, ‘si voleu vinc a declarar’. El van citar per al 16 de novembre, però va trucar per dir que no podia venir. Va dir que ‘puc venir tal dia, tal dia i tal dia’. La jutge el va citar per a l'últim. Podent-lo citar per al desembre, la jutge escull l'últim dia que proposa el testimoni”, ha explicat Molins després de criticar la lentitud de la justícia espanyola.

"El Tribunal Constitucional, amb el tema del procés, suspèn en 24 hores les resolucions del Parlament. Nosaltres les vam presentar fa dos mesos i mig i ni tan sols ens les han donat", ha conclòs.