El Barça busca a Torí un punt que té dos premis

L'empat davant la Juve brindaria als blaugranes la classificació automàtica a vuitens i garantiria el liderat final

marcosl41036795 barcelona s andres iniesta  right  and teammates attend a pr171121213045

marcosl41036795 barcelona s andres iniesta right and teammates attend a pr171121213045 / Alessandro Di Marco

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Mai un punt serà tan valuós com el que defensarà el Barça quan comenci el partit davant el Juventus (20.45 h). L'empat té premi doble: assegura la classificació per als vuitens i el primer lloc del grup. O sigui, no només accedir a la fase mínimament exigible per a un club com el Barça, sinó fer-ho amb tots els honors en la penúltima jornada. Encara que necessiti "retocs" per aspirar al títol, segons ha dit Josep Maria Bartomeu, el president.

El Barça farà bé de no conformar-se amb aquest punt tan profitós en un camp on no ha guanyat mai i on va ser tombat la campanya passada (3-0) i va tancar virtualment l'era Luis Enrique. Les seves pretensions han de ser més altes. Els equips que busquen l'empat solen perdre. L'últim Barça va perdre sorollosament. Massimilano Allegri, l'entrenador de la Juve, es trobarà un adversari molt canviat. "És un equip més unit", ha dit Rakitic, entre altres coses.

Un vídeo demolidor

I Valverde ha pres bona nota d'aquella experiència. "És clar que he vist el vídeo del 3-0 de l'any passat. No només ara; el vaig veure quan vaig firmar, quan vam jugar amb la Juve, quan vam coincidir a la pretemporada... estic avorrit de veure'l", ha confessat Valverde, que ha qualificat el partit com "un xoc d'estils".

En vigílies del segon duel oficial, cobra especial rellevància el marcador del Camp Nou. El rotund 3-0 del setembre brinda una xarxa de seguretat als blaugranes per conservar el goal average i obtenir el primer lloc final fins i tot en cas de derrota. Quedarà l'última bala el 5 de desembre quan rebrà l'Sporting de Lisboa, encara que aquest partit pot ser inútil avui: si els portuguesos no guanyen l'Olympiacos, el Barça i el Juventus ja estaran classificats.

De París a Torí

A Rakitic no li ha marxat del cap aquella debacle de l'abril. Encara que la veu com una cosa molt antiga. "És clar que no va ser una casualitat que primer féssim el partit que vam fer a París -en al·lusió al 4-0 davant el PSG de vuitens- i després el de Torí, que va ser gairebé igual", va rememorar el centrecampista croat, sense cap mena de revengisme. En qualsevol cas, el Barça es va rescabalar al Camp Nou.

Potser va ser l'actuació més completa dels blaugranes. Des d'aleshores, el joc s'ha diluït. L'índex de qualitat ha caigut, però els resultats no se'n ressenten. Valverde insisteix que els seus plantejaments responen a les expectatives del club: guanyar a través del joc. Txingurri admet que no veu fluir el futbol com desitjaria. Rakitic ho va corroborar abans de l'entrenament en què Ter Stegen va filmar amb una càmera la sortida a la gespa dels seus companys.

Tenir tranquil·litat

Notícies relacionades

"Podem millorar en moltes coses, però prefereixo no brillar mai i guanyar sempre. La brillantor arribarà", va dir amb indulgència Rakitic, aferrant-se a la ratxa de resultats. "Deixar vista per a sentència la classificació ens donarà confiança i tranquil·litat per als següents partits", va afegir, al·ludint a la imminent cita de diumenge de València i a la futura amb el Madrid.

"No penso més enllà del partit amb la Juve perquè encara no estem classificats" (Valverde)

"No penso més enllà que en el partit amb la Juve perquè encara no estem classificats", va contestar Valverde, preguntat sobre la necessitat de fitxatges per aspirar a la Champions. Allegri no tindrà fitxatges, però les urgències comencen a ser insistents a Torí. El duel amb el Barça brinda l'oportunitat, com va admetre, que es recuperi la tranquil·litat. "Ja veurem si hem millorat i en què", és el repte de Rakitic. I, per descomptat, del Barça.