PROBLEMES DEFENSIUS

La cinquena groga de Piqué deixa la defensa del Barça en quadro

El jugador blaugrana es perdrà per sanció la visita a Mestalla i Valverde només compta amb Umtiti i Vermaelen com a central purs

jcarmengol40994806 graf1490  legan s  madrid   18 11 2017   el delantero marroq171118192629

jcarmengol40994806 graf1490 legan s madrid 18 11 2017 el delantero marroq171118192629 / Javier Lopez Hernandez

2
Es llegeix en minuts
Antonio Merino / Leganés

Gerard Piqué no jugarà la pròxima jornada a Mestalla davant el València perquè va veure una targeta groga que implica sanció al ser la cinquena del campionat. Tot un maldecap per a Ernesto Valverde. «Per mi no era targeta i, encara que l’àrbitre així ho ha decidit, crec que ha sigut excessiva», va confessar el tècnic blaugrana. Piqué va ser sancionat en el minut 28 a l’agafar en una acció Nordin Amrabat. Valverde va protestar i va ser amonestat.            La baixa de Piqué deixa Valverde amb únicament dos centrals per viatjar a València, el francès Samuel Umtiti i el belga Thomas Vermaelen, que encara no ha disputat ni un minut a la Lliga. Javier Mascherano, que pot jugar en aquesta posició, està lesionat i es preveu que estigui de baixa durant un mes. Valverde té una setmana per resoldre el problema després d’un triomf davant el Leganés, potser una mica excessiu pel que fa al resultat, tal com va reconèixer l’entrenador blaugrana. «El 0-3 potser ha sigut una mica excessiu perquè el Leganés ha fet coses perquè el resultat no fos tan ampli»

    

No obstant, Valverde va matisar que estava encantat amb el 0-3. «A tots ens agrada aquest resultat –va dir– perquè no vull negar que ha sigut un partit complicat. Per això, dono per bo el resultat». 

    

No va tenir inconvenient a reconèixer un altre bon partit de Marc-André Ter Stegen. «Està fent una gran temporada perquè ens transmet molta seguretat i també molta sobrietat. Ha fet molt bones parades en un partit, a més, en que Luis Suárez ha marcat dos gols».

    

Igual de feliç estava Ter Stegen, en un magnífic estat de forma i amb aturades importants durant el partit. «Si guanyem aquesta mena de duels és perquè fem un bon partit tant en l’aspecte defensiu com en l’ofensiu», va comentar el porter alemany. «L’important –va matisar– és defensar bé i aquí està la clau de la victòria».

BONA DAVANTERA

Ter Stegen, a més, va destacar la bona tasca dels seus companys en atac. «Al davant hi ha moltíssima qualitat i per això són capaços de marcar en qualsevol moment. Per això hem de mantenir el nivell».

    

Jordi Alba va coincidir amb el seu entrenador a l’hora d’afirmar l’efectivitat de l’equip, malgrat no haver estat brillants. «Aquest tipus de partits sempre són molt complicats. Al davant, a més, hem tingut un rival que ens ha collat molt, encara que hem sigut efectius per aconseguir una victòria important».

Notícies relacionades

    

I tot això perquè un rival com Rubén Pérez reconegués al final del partit que malgrat que el Leganés va tenir les seves oportunitats «al davant teníem el millor equip del món i per això sabíem que a la mínima oportunitat ens farien un gol. I tot i així hem fet un bon partit». Per això, solament la cinquena groga de Piqué va enterbolir una mica la victòria blaugrana, que va reafirmar el liderat a la Lliga.