Torbadora derrota del Barça

Els blaugranes cauen de forma ridícula contra el Bamberg després de dominar per 26 punts (84-81)

zentauroepp40958005 lao02 nuremberg  alemania   15 11 2017   el base esloveno de171115225105

zentauroepp40958005 lao02 nuremberg alemania 15 11 2017 el base esloveno de171115225105 / TIMM SCHAMBERGER

3
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / BARCELONA

El Barça va sucumbir ahir a la nit al seu propi trastorn a la pista del Brose Bamberg, a Nuremberg, on va oferir una primera part per emmarcar i un segon temps per oblidar per l’estrepitós ridícul que suposa des-aprofitar una renda de 26 punts. Els blaugranes van tornar a demostrar que no són un equip de fiar i que la seva incomprensible irregularitat el porta a guanyar a la pista del Madrid o a perdre ridículament com ahir, una nova trompada que ja eleva a cinc les derrotes a l’Eurolliga i complica cada vegada més la classificació entre els vuit primers. Situats en aquest punt, pensar ara a arribar a la final four és més que una quimera.

La part bona, fins i tot meravellosa, del Barça es va veure especialment el primer quart. Va començar com una trituradora, oferint una imatge demolidora tant en atac com en defensa. Després d’uns compassos inicials igualats, el Bamberg va quedar encallat als 10 punts mentre que el Barça, amb un bàsquet espectacular, se n’anava fins als 30.

BAIXADA DEFENSIVA / El màxim avantatge de l’equip de Sito va arribar a ser de 26 punts (12-38), amb Sanders i Seraphin com a màxims exponents del recital: 13 punts va fer el primer i vuit el segon en aquesta fase, mentre que Moerman (dos triples) Claver (1) i Ribas (1) arrodonien el festival.

El Bamberg, que arribava a la cita amb millor balanç de victòries i derrotes (3-3) que el Barça (2-4), va deambular per la pista fins que el quadro blaugrana va rebaixar la intensitat pensant que la feina ja estava feta. De manera que els alemanys van aprofitar la baixada d’intensitat catalana per començar a dignificar el marcador, firmant un 9-2 a l’inici del segon quart (21-40).

Va tornar a entrar en acció el quadro barcelonista, tot i que amb menys espectacularitat, i Claver, amb un triple, va obrir una nova bretxa amb un parcial de 0-7 (21-47). I quan semblava que s’havia recuperat el bon camí, va arribar la reacció demolidora del Bamberg, que va reactivar la seva afició, molt apagada fins llavors però que va creure que amb el 37-49 del descans encara hi havia molt partit per jugar.

Notícies relacionades

ÚLTIMS ESPETERNECS / I és clar que hi havia partit, un duel en el qual el Bamberg no va deixar de creure en la remuntada mentre que el Barça va donar mostres de creure poc o gens en les seves opcions, malgrat que va mantenir la distància en tot el tercer quart fins a un esperançador 50-63. Però la distància era més efectista que real pel que es podia veure a la pista, amb Heurtel perdut, Sanders desaparegut, Seraphin descol·locat o Tomic encallat, encara que seria injust assenyalar només aquests perquè tots en van ser culpables, tornant a evidenciar una falta de lideratge en un equip que sol anar a la deriva molt sovint i sense capacitat de reacció.

Dos triples de Hanga i Moerman van ser l’últim espeternec a què es va intentar agafar el Barça (68-74) perquè quan el Bamberg es va posar al davant (80-77) els de Sito Alonso es van encallar del tot i van tornar a reactivar tots els dubtes. 

Fitxa del partit

<strong>Brose Bamberg (84):</strong> Hickman (14), Nikolic (5), Taylor (13), Wright (16), Radosevic (2) <strong>-cinc inicial-</strong> Zisis (9), Staiger (-), Mitrovic (8), Lo (7), Olinde (-), Rubit (10), Reckmann (-).<br/> 10 de 25 triples. 34 rebots, 10 ofensius (Rubit, 9). 19 assistències (Wright, 5).