SENTÈNCIA FERMA

Messi dona 70.000 euros a Metges sense Fronteres al guanyar un plet a 'La Razón'

L'import correspon a una indemnització per un article en què Alfonso Ussía l'acusava de dopatge

rpaniagua40592057 barcelona s lionel messi reacts after scoring during the gro171031184225

rpaniagua40592057 barcelona s lionel messi reacts after scoring during the gro171031184225 / Manu Fernandez

1
Es llegeix en minuts

Leo Messi es torna a solidaritzar amb Metges sense Fronteres i dona un total de 72.783,20 euros a l'ONG. L'import correspon a la indemnització que el jugador va rebre per part de La Razón després que el Jutjat de Primera Instància número 8 de Gavà decretés que les opinions de l'article 'Sonatina' firmat pel periodista Alfonso Ussía eren "objectivament insultants i ofensives a pesar de la dimensió pública de la figura del jugador". En l'escrit s'acusava l'estrella blaugrana de dopatge.

Notícies relacionades

La sentència va ser ratificada per l'Audiència Provincial de Barcelona i finalment confirmada pel Tribunal Suprem, que va condemnar com a responsables Alfonso Ussía, autor de l'article, Francisco Marhuenca, director del diari La Razón, i la societat Audiovisual Española 2000, SA, empresa responsable de l'edició del diari. D'aquesta manera, el Tribunal Suprem ratificava la condemna que demanava als responsables indemnitzar Leo Messi per danys i prejudicis morals.

Llavors, el davanter argentí del Barça demanava expressament que la quantitat íntegra de la indemnització fos donada a l'organització Metges sense Fronteres. Una vegada rebuts els diners, així ho ha fet.