Bartomeu: "Demanem respecte per al Barça"

El president del Barça treu importància a la negativa de l'ANC i Òmnium d'anar a la llotja i secundar el tifo del club

aguasch40389525 gra305  barcelona 02 10 17   el presidente del fc barcelona 171010191600

aguasch40389525 gra305 barcelona 02 10 17 el presidente del fc barcelona 171010191600 / ALEJANDRO GARCIA

2
Es llegeix en minuts

El partit es va presentar fred pel rival i per la intensa pluja, però la prèvia va ser calenta per la negativa de l’ANC i Òmnium d’acceptar la invitació del Barça i secundar la iniciativa del club de desplegar un gran tifo amb un lema (Diàleg, respecte i esport) que no va agradar a les dues entitats per massa tebi davant l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, els seus dos presidents. Josep Maria Bartomeu es va mostrar comprensiu amb el rebuig dels dos col·lectius –«els tornarem a convidar en una altra ocasió»–, però va demanar «respecte per al club», a la vegada que valorava la iniciativa de l’entitat davant la crisi a Catalunya.

«La nostra posició és clara: parlem de diàleg, de punts de trobada; parlem de respecte, per a les majories i les minories, i també per a entitats com el Barça; i parlem d’esport. Som un club esportiu i seguirem jugant i competint, que és una altra manera de demostrar el nostre respecte», va justificar Bartomeu. El dirigent blaugrana, no obstant, es va expressar de forma contundent respecte a la privació de llibertat de Cuixart i Sánchez: «No és normal que en aquest temps hi hagi persones que estiguin a la presó per les seves idees».

CONTROL DE LA UEFA

Sobre les queixes d’Òmnium i l’ANC per no poder entrar les seves pancartes a l’estadi, qüestió de la qual van responsabilitzar el Barça, Bartomeu va afegir: «En els partits de la Champions és la UEFA la que porta a terme els controls d’accés».

Bartomeu, en el terreny esportiu, va valorar la tercera victòria blaugrana a Europa i les bones sensacions que desprèn l’equip. «El nivell de joc segueix sent molt bo, amb un entrenador nou que encara s’està adaptant però que ja ha aconseguit enamorar els socis, però som ambiciosos i en volem més», va destacar de Valverde, que compleix els seus primers cent dies al càrrec. «És algú que creu en el model Barça i que ja sabíem que gestionava bé els partits. Ha aconseguit fer un joc més compacte, més d’equip», va afegir Bartomeu, potser comparant l’actual Barça amb el de Luis Enrique, a qui es va acusar de donar massa protagonisme al trident en detriment del col·lectiu.

LA PRUDÈNCIA DEL TÈCNIC

També Valverde es va mostrar satisfet per la victòria i va agrair els elogis del president. «No sé si he aconseguit convèncer tothom després de cent dies, però anem primers a la Lliga i a la Champions i estem obtenint bons resultats, però això canvia de la nit al dia», va advertir prudent el tècnic blaugrana recordant les crítiques arran de la derrota davant el Reial Madrid a la Supercopa a l’agost.

Sobre el partit, va admetre que al Barça li havia costat tancar el matx a la primera part. «Amb l’expulsió de Piqué, tampoc podíem anar molt a munt, per això he tret Deulofeu després del descans. Amb un jugador menys, el nostre ritme de joc se n’ha ressentit però al final ho hem pogut solucionar. Temíem alguna contra, però el segon gol ens ha tranquil·litzat».

Notícies relacionades

Deulofeu, dels més destacats del primer temps, va valorar la seva actuació: «No és fàcil adaptar-se a aquest equip, però he de seguir encarant. És el meu punt fort».