DE RÈCORD EN RÈCORD

Messi, 50 i 100 alhora

L'estrella del Barça s'administra, però brilla en una nit en què commemora dos registres

jcarmengol40592710 barcelona  18 10 2017      deportes      leo messi levanta s171018233950

jcarmengol40592710 barcelona 18 10 2017 deportes leo messi levanta s171018233950 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Marcos López

No existeixen nits rutinàries per a Messi. Ni tan sols quan diluvia sobre el Camp Nou, amb a penes mitja entrada. Ni tampoc quan l’Olympiacos, un rival sense cap glamur, convida a prendre’s 90 minuts de descans. Però ell, amb 30 anys, no hi entén de partits plàcids o burocràtics. ¿Què s’està prenent Messi? preguntaven ahir a la nit quan el van veure treure’s una cosa de la mitja.

Era una pastilla de glucosa, que anava directament del mitjó a la boca. En realitat, el que es pren Messi són injeccions de pur futbol, com si no es cansés mai de jugar. A més a més, s’administra al llarg dels partits, per més que se supliqui a Valverde que algun dia li doni minuts de relax a l’estrella argentina. No cal. 

Una altra falta

Notícies relacionades

Ningú millor que Messi per regular el seu cos. I els seus esforços, escortat com està ara per Paulinho, un soldat al seu servei. Sembla que no és al partit, però quan tot es complica, especialment amb l’expulsió de Piqué, va prendre la decisió de tranquil·litzar el Camp Nou, convertit en un inacabable fòrum de debat on es barregen els crits de «¡llibertat, llibertat!» per als dos Jordis, al mateix temps que es reclama, no de forma unitària, la dimissió de Bartomeu. Qui no dimiteix mai és Leo. Veient que la nit es posava aspra, Messi va accelerar i va despullar l’Olympiacos. Li van fer la falta a ell. Ell va marcar amb aquella esquerra deliciosa que hauria de quedar guardada per sempre al Museu del Camp Nou com a visita cultural obligada per a les pròximes generacions de barcelonistes.

En una falta, dos rècords: va anotar el seu gol 50 el 2017, com si res, com si firmar aquest registre fos una cosa rutinària. I, al mateix temps, va aconseguir el gol número 100 a Europa (cinc d’ells de falta). Valverde anava, com ja és tradició des de l’agost, executant els tres canvis, però ni se li va acudir ordenar a Carlos Naval, el delegat de l’equip, alçar el marcador de les substitucions amb el número 10 il·luminant-lo. No ho ha fet fins ara, potser no ho farà mai. Tampoc és necessari. Messi juga; Messi descansa; Messi marca; Messi en porta 50; Messi en porta 100...