Valverde: "Tots som conscients del que ha passat a Catalunya"

"A nosaltres ens ha tocat la part esportiva, que tampoc ha sigut gaire agradable", assegura Busquets

jcarmengol40355927 gra243  sant joan desp   barcelona   30 09 2017   el entrena171001171621

jcarmengol40355927 gra243 sant joan desp barcelona 30 09 2017 el entrena171001171621 / Alejandro Garcia

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

El Barça-Las Palmas d’ahir passarà a la història com el primer partit de Lliga amb un Camp Nou tancat al públic i jugat enmig de la convulsa jornada del referèndum a Catalunya. Els protagonistes no es van poder sostreure  a les circumstàncies, i van sortir amb el cap poc posat en el terreny de joc. «Tots som conscients del que ha passat a Catalunya aquest diumenge, ningú viu en un iglú incomunicat. Els jugadors tenen accés a les xarxes –jo no acostumo a utilitzar-les– i saben el que es respira en l’ambient», va assegurar l’entrenador blaugrana, Ernesto Valverde

«Ha sigut un partit estrany, excepcional per tot el que està passant. Però ens ha tocat jugar tant sí com no, després de l’acord al qual s’ha arribat per jugar a porta tancada. Ens ha tocat la part esportiva, que tampoc ha sigut gaire agradable», va afirmar Sergio Busquets, autor del primer gol en un partit que ningú es va sentir orgullós de jugar.

Potser els que ho tenien més clar eren els jugadors visitants –que van lluir una excepcional bandereta espanyola al pit, al costat de la històrica data– i el seu nou entrenador, el basc Pako Ayestaran. «No hem estat pendents de cap notícia perquè estàvem convençuts que el partit es jugaria. Era una jornada de Lliga i crec que jugar ha sigut el més correcte», va assegurar el tècnic de l’equip grancanari.

Notícies relacionades

Per Valverde i els seus jugadors no va ser tan fàcil. A la primera part quasi no van existir i van haver d’esperar a la segona per fer mal a la defensa rival. «Aquests partits en què s’està més pendent d’altres qüestions que del joc acostumen a torçar-se. Ens ha costat entrar en el joc perquè ho estranyes tot. Però a poc a poc, en el segon temps, les coses han anat millor. Sé que el club ha volgut ajornar el partit, però després ho hem estat comentant amb el president i la decisió consensuada ha sigut jugar a porta tancada», va reconèixer Valverde. «Potser el club ha pensat que veure el Camp Nou buit seria més impactant que no jugar». El tècnic blaugrana no esperava un dia tan convuls a la ciutat: «Desitjàvem una jornada calmada, però no ha sigut així. No hi ha hagut respecte per totes les parts i esperem que tot es recondueixi. Jo he crescut en un lloc on lamentablement he viscut situacions d’aquestes. Però no soc polític, només entenc de futbol, i a vegades, ni això».

Iniesta, que no va acabar el partit, haurà de descansar 10 dies per una elongació al bíceps femoral de la cama esquerra. Per dos mesos, en canvi, en té Rafinha, intervingut ahir del menisc dret.