EL PARTIT DEL CAMP NOU

El Barça guanya en silenci (3-0)

Busquets i Messi segellen el triomf sobre el Las Palmas en un partit a porta tancada en protesta per un dia de terror

zentauroepp40373311 barcelona  01 10 2017      deportes      chichizola despeja 171001185543

zentauroepp40373311 barcelona 01 10 2017 deportes chichizola despeja 171001185543 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech / Barcelona

irar a la grada i van procedir al seu particular ritual de celebració, però ningú va cridar ni va celebrar res. Tot just els components del cos auxiliar del Barça que no poden seure a la banqueta en un sepulcral silenci. Els gols més tristos de Sergi Busquets i Leo Messi no van trobar ressò instantani, però quedaran inscrits en la història perquè milions de persones els relacionaran per sempre amb un partit jugat a porta tancada a causa de la violència desfermada per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per impedir el referèndum per l’autodeterminació.

Una altra vegada la política i el Barça van anar de la mà. El club va demanar l’ajornament pels greus successos esdevinguts a tot Catalunya però davant la negativa de LaLiga i l’amenaça de perdre sis punts (els tres de la possible incompareixença i els tres de la conseqüent sanció) van portar el president Josep Maria Bartomeu a advocar per la disputa del partit i prioritzar els interessos esportius de l’equip per sobre de la resta.

Un espectador, un espontani

No podien fallar, per tant, els jugadors en un partit estrany també per a ells, acostumats al soroll dels estadis. El Camp Nou estava buit i silenciós perquè els càntics, els crits i els xiscles (de dolor) recorrien l’espinada de Catalunya pel terror causat per les forces de seguretat. Només un espectador va entrar a l’estadi i es va fer notar saltant a la gespa com a espontani. Tampoc el sistema de seguretat va afinar dins de l’estadi.

Sergi Roberto centra des de la línia de fons. / ALBERT GEA ( REUTERS)

Però sí el sistema que va desplegar l’equip sobre la gespa, sobreposant-se a les singulars circumstàncies per assegurar el novè triomf consecutiu, el setè de la Lliga, i poder disfrutar de l’aturada de la Lliga amb un ple de 21 punts i un impensable avantatge sobre el Madrid. El retorn endurirà el camí amb una visita a l’Atlètic.

Veus i decisions

No li complicaria el Las Palmas, que va voler buscar les pessigolles al Barça i es va trobar un rival molt centrat, encara que per moments pensés que jugava una patxanga d’entrenament on se sentien els crits dels jugadors entre ells. Calleri va amenaçar amb un xut al pal quan el Barça encara estava desorientat per tant de silenci però segurament les veus de Valverde van fer espavilar el grup.

Notícies relacionades

El van fer espavilar més les decisions de Valverde, que va retirar Paulinho i Aleix del carril dret –tots dos per davant de Sergi Roberto– per tornar al camp els inicialment suplents Rakitic i Iniesta. Encara que el brasiler va tornar a acariciar el gol amb una altra impetuosa entrada de cap, no va donar a l’equip el futbol que necessitava.

Busquets celebra el 1-0. / JOSÉ JORDÁN (AFP)

Sí que l’hi van donar els substituts, i també Denis, que va passar d’interior esquerre a extrem dret. Messi va començar a rebre pilotes i no melons de Denis i de Suárez, i es va plantar dues vegades davant Chichizola per assegurar el triomf que es gestava amb un cop de cap de Busquets mentre Catalunya encara s’estremia de dolor pel terror. 

Barcelona, 3 - Las Palmas, 0

<strong>Barcelona:</strong> Ter Stegen (7); Sergi Roberto (8), Piqué (6); Mascherano (6), Alba (6); Paulinho (5), Busquets (7), Denis (8); Aleix (5), Messi (9), Suárez (6).