El càsting del set al Barça

Les proves de Valverde per trobar un substitut de Dembélé no fructifiquen i Deulofeu, l'únic extrem dret, no ha jugat els últims dos partits

jdomenech40190501 soccer football   santander la liga   fc barcelona vs eibar 170928191908

jdomenech40190501 soccer football santander la liga fc barcelona vs eibar 170928191908 / ALBERT GEA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech / Barcelona

Al Barça li falta un jugador. Un set. Té Arda Turan, que porta aquest dorsal, i té Gerard Deulofeu, que és especialista, però l’equip troba a faltar un extrem dret. Més ben dit, el  troba a faltar Ernesto Valverde, que en la seva carrera futbolística ocupava aquesta demarcació. Potser per haver jugat tota la seva carrera d’extrem el tècnic és un examinador massa sever per avaluar  els seus deixebles.

Valverde està fent una mena de càsting per trobar l’extrem dret. El problema seria idèntic si busqués un onze, o sigui, un extrem esquerre. El que tenia, el que li van oferir, només el va disfrutar tres dies. La greu lesió d’Ousmane Dembélé –es va trencar el tendó del bíceps femoral de la cama esquerra el 16 de setembre i no reapareixerà fins a finals de desembre– ha sigut greu per a l’equip. Cap dels substituts ha estat a l’altura requerida a parer de Valverde.

NI HI ÉS NI SE L’ESPERA

El set hi és però no se l’espera. Arda representa un paper marginal, purament simbòlic, per no haver volgut marxar aquest estiu malgrat que li van comunicar que no comptaven amb ell. Només va ser convocat davant el Betis. Un partit de deu. Tampoc era extrem, però va ser la ubicació en la qual jugava amb Luis Enrique. La passada campanya va rendir a gran nivell quan va substituir Neymar (11 gols en 19 partits), però es va diluir a partir del mes de gener.

Deulofeu intenta un regat davant Juncà en el Barça-Eibar del Camp Nou. / ALBERT GEA

El set natural del Barça és Deulofeu. I tampoc acaba de convèncer Valverde. Amb Luis Enrique va durar tres setmanes en la pretemporada del 2014. La progressió experimentada pel gironí va portar el Barça a voler recuperar-lo l’estiu passat pagant 12 milions.

DAVANTERS A BARCELONA

Notícies relacionades

Valverde ha prescindit d’ell en els dos últims partits: a Girona no va viatjar i a Lisboa el seu viatge va ser testimonial perquè va ser un dels descartats juntament amb Adrià Ortolà, el tercer porter. Valverde ni tan sols va contemplar que pogués ser un recurs en atac a tenir en compte quan a tots els altres davanters (Arda, Alcácer i el lesionat Dembélé) ja els havia deixat a Barcelona. L’entrenador creia que s’apanyaria amb Messi i Suárez.

I amb Sergi Roberto, el futbolista que més vegades ha sigut titular exercint de set (tres en deu partits), i que va tornar a actuar per la banda dreta a Lisboa. Va ser un extrem amb la possessió de la pilota i va ser un interior que tancava quan estava a poder de l’Sporting. «Sergi es desplega bé. Volíem que ens ajudés en atac i defensa», va explicar Valverde després del partit. Sobre el descart de Deulofeu va al·legar que només podien entrar 18 jugadors en l’acta arbitral. Hauria pogut esgrimir números: zero gols i una assistència en les seves intervencions.

Sergi Roberto protegeix la pilota davant Battaglia en l'Sporting-Barça de la Champions. / JOSÉ MANUEL RIBEIRO