RELACIÓ AMB ELS ULTRES

El responsable de l'àrea de negoci global del Barça, condemnat a Itàlia

Francesco Calvo s'ha vist esquitxat per la venda d'entrades als ultres de la Juve quan era executiu del Juventus

calvo

calvo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Andrea Agnelli, el president del Juventus, ha sigut inhabilitat durant 12 mesos en les "activitats rellevants de la directiva del club" pel tribunal nacional de la federació italiana de futbol (FIGC) per les seves relacions amb els aficionats ultres del club piemontès. Va ser sancionat per mantenir presumptament contactes amb alguns ultres pertanyents a la 'Ndrangheta (màfia calabresa). El cas ha esquitxat Francesco Calvo, actual executiu del Barça com a màxim responsable de l'àrea de negoci global.

Notícies relacionades

El tribunal de la FIGC no només ha inhabilitat Agnelli amb un any sinó que li ha imposat una multa de 20.000 euros en una qüestió en què, a més de Calvo, estaven involucrats dos executius més del Juventus: Alessandro D'Angelo, responsable de seguretat (12 mesos d'inhabilitació i 20.000 euros de multa), i Stefano Merulla, anterior director de la taquilla del club italià (també 12 mesos, i 20.000 euros).

Per revendre entrades

Calvo, en canvi, va rebre una suspensió de 15 mesos, a més de ser castigat econòmicament amb 20.000 euros. Tots implicats, segons l'acusació, que els grups mafiosos calabresos estaven infiltrats a les grades de l'estadi de la Juve a Torí i, a més, rebien entrades per part del club per revendre-les després a preus superiors.