Ni Messi, avorrit pel marcatge de Maffeo, va fer falta

ecarrasco40253230 girona  23 09 2017  deportes    messi trata de superar a maf170923235000

ecarrasco40253230 girona 23 09 2017 deportes messi trata de superar a maf170923235000 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López / Girona

Potser Messi, per una vegada i sense que serveixi de precedent, es va avorrir com feia temps que no li passava en un partit. Machín, tècnic estudiós com molt pocs, va ubicar Pablo Maffeo com a policia particular del 10. El va seguir tant, i per tots els racons del camp, que el davanter argentí va tenir menys impacte del que acostuma a tenir, agafant-se, o almenys va fer aquesta sensació, la nit lliure. A Maffeo, aquell jove vigorós cedit pel Manchester City, amb cames potents, tan sols li va faltar seguir-lo fins al vestidor, intercanviar la samarreta i pujar a l’autobús del Barça, camí del Camp Nou, com si fos un més. Però no ho va fer perquè va preferir quedar-se amb la samarreta de Ter Stegen.

André Gomes intenta desfer-se se de Pere Pons i Mojica. / JORDI COTRINA

Maffeo sempre podrà dir als seus amics que li va fer avorrir a Messi el futbol, encara que fos per uns minuts. No tot el partit, això també és veritat. Al minut 22 ja tenia una cartolina groga després de la seva segona agafada al geni argentí, que durant moltes fases del matx estava de tertúlia amb el seu policia. Tertúlia amigable, relaxada i fins i tot còmplice com si el mateix 10 del Barça entengués que el triomf els corresponia a altres companys seus.

O sigui, Leo va entrar en les rotacions amb la pilota en marxa, mentre que Maffeo va acabar esgotat. Esgotat físicament –no hi ha cames que resisteixin perseguir tan de prop Messi– i, sobretot, mentalment. Fins i tot Machín es va adonar que el defensa estava exhaust. Literalment exhaust.

"Messi és tan intel·ligent que es posava en fora de joc fent dubtar Pablo Maffeo, volia minimitzar el jugador més perillós del Barça" (Machín)

Al Barça no li va fer falta tenir el millor Messi. Va intentar alguns regats, però no va aconseguir evadir-se com fa normalment. Tant és. Intel·ligent, el 10 va entendre què requeria el partit, sense perdre de vista Maffeo, molt a desgrat seu. «No pots anul·lar mai Leo. Sense entrar en joc, ell et porta a altres situacions favorables del joc deixant-nos en situacions de dos contra un», va dir Robert Fernández, el secretari tècnic blaugrana. «Ha portat Maffeo, un lateral dret, a l’altra banda i així ha fet que tinguéssim avantatge i superioritat», va afegir l’executiu, mentre Maffeo era substituït. «Messi és tan intel·ligent que es posava en fora de joc fent dubtar Pablo Maffeo», va admetre Machín.

"He vist bé Leo, quan li fan un marcatge individual té un punt d'incomoditat, però té els seus avantatges. Ha arrossegat el seu marcador a situacions que hem aprofitat" (Valverde)

«¿De què parlava amb Leo? Doncs, de les nostres coses. M’ha preguntat algunes coses, és bona persona», va dir el lateral, ahir policia, escorta i guàrdia de seguretat personal de Messi. «Volíem fer aquest marcatge per eliminar el perill de Messi, el xaval ho ha fet francament bé», va afirmar Machín. «Maffeo no ho ha passat gens bé, s’ha posat de moda fer un contra un amb Leo, però és incòmode per a l’altre», va recalcar després Rakitic.

Notícies relacionades

«No hem perdut pel marcatge de Maffeo a Messi, buscàvem minimitzar el millor jugador del Barça, ha tingut menys protagonisme, però a nivell global ens ha servit molt poc. Hem perdut 0-3», va subratllar Machín. «Volíem un partit de 9 contra 9, però han tingut sort», va afegir el tècnic del Girona.

"Tant és que a Leo li posin un jugador o dos. S'ha atipat de fer assistències, és el millor" (Jordi Alba)

Kovacic (Madrid) va ser qui va marcar així Messi a la Supercopa, com ja havia fet Balenziaga (Athletic) en la final de Copa del Camp Nou. «Hem aprofitat arrossegar el marcador de Messi a zones a les quals no està acostumat i aprofitàvem aquestes situacions que deixava», va recordar Valverde. Just quan es va parar la pilota, Maffeo es va despistar i d’una falta llançada per Messi va arribar el 0-2. «He vist bé Leo, tranquil. Quan li fan aquest marcatge hi ha un punt d’incomoditat, però té avantatges». I sense el millor 10, va guanyar 0-3.