GUARDÓ DE LA FIFA

Cristiano, Messi i Neymar, els candidats al premi The Best

El guardó, que ja va obtenir el madridista la temporada passada, també premiarà Zidane, Allegri o Conte com a millor tècnic

marcosl40191358 barcelona   19 09 2017      deportes         messi y el bal 170920091817

marcosl40191358 barcelona 19 09 2017 deportes messi y el bal 170920091817

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Leo Messi, Neymar i Cristiano Ronaldo lluitaran el 23 d’octubre a Londres per alçar-se amb el premi The Best de la FIFA, que designa el millor jugador de l’any. El màxim organisme del futbol mundial va donar a conèixer ahir a Londres els tres finalistes al prestigiós guardó, que l’any passat va ser per al portuguès. 

Cristiano és de nou el màxim favorit després d’aixecar la Lliga, la Champions i les Supercopes d’Espanya i d’Europa amb el Reial Madrid. Messi serà una altra vegada el seu principal rival després d’una campanya en què ha brillat més individualment que col·lectivament amb el Barça. L’argentí ha conquistat la Copa del Rei i la Bota d’Or com a màxim golejador europeu. Neymar puja al podi en detriment de Griezmann.

En la categoria femenina, la principal sorpresa és la inclusió de la jove veneçolana Deyna Castellanos, de 18 anys, en el trio de finalistes, amb  la històrica Carli Lloyd i l’holandesa del Barça Lieke Martens.

Per al segon The Best de la història, la FIFA ha buscat deslligar-se del tot de la Pilota d’Or, que entrega la revista 'France Football': ara deixa de premiar l’any natural i comença a celebrar la temporada futbolística, un element més ajustat a la realitat d’aquest esport. La FIFA també canvia la data i la ubicació: de Nyon (Suïssa) passa a Londres, i del gener passa a l’octubre (23), avançant-se així a la Pilota d’Or.

En la gala es premiarà, a més a més, els millors entrenadors de l’any, el millor gol, la millor afició i, per primera vegada, el millor porter. Keylor Navas (Madrid), Buffon (Juventus) i Neuer (Bayern) són els aspirants. «Ja era hora que es premiés un porter. Sempre es diu que és la segona posició més important de l’equip, després del davanter centre. Sense un bon porter no tens un bon equip», va dir l’històric porter anglès Peter Shilton, un dels cinc exjugadors presents en l’acte d’ahir a Londres.

Millor gol

Notícies relacionades

Zidane és el principal favorit per succeir l’italià Ranieri com a millor entrenador de l’any, per davant d’Allegri i Conte. «Zidane ha fet una cosa única en la història de la Lliga de Campions: guanyar-la dues vegades seguida», va dir Roberto di Matteo, campió d’Europa amb el Chelsea el 2012, en la cerimònia de nominacions. En categoria femenina, pugnaran a millor entrenador el danès Nils Nielsen, el francès Gérard Precheur i l’holandesa Sarina Wiegman. 

El Premi Puskas al millor gol el decidiran els aficionats amb els seus vots a la web de la FIFA. Entre els 10 aspirants hi ha el català Jordi Mboula, pel gol que va marcar amb el Barça al Borussia Dortmund a la Youth League després de regatejar mig equip rival. També hi opta Kevin Prince Boateng pel seu gol en una esplèndida jugada col·lectiva del Las Palmas a la Lliga espanyola.