4 PARTITS IMBATUT

Ter Stegen va de zero en zero

El porter alemany tanca la porteria a l'encadenar el seu quart partit sense encaixar cap gol

marcosl40081688 barcelona s lionel messi hugs teammate and goalkeeper marc a170913204136

marcosl40081688 barcelona s lionel messi hugs teammate and goalkeeper marc a170913204136 / Francisco Seco

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech / Barcelona

Cinc gols encaixats en sis partits és una bona marca. El repartiment desigual dels gols encaixats per Ter Stegen expliquen el canvi operat pel Barça. Tots cinc es van concentrar en dos partits, els dos primers, que van causar un profund dolor i un dany irreparable: van ser davant el Madrid i es va perdre la Supercopa. Però fa un mes que el meta alemany no va fins al fons de la xarxa. De zero en zero va Ter Stegen, que ha encadenat quatre partits sense encaixar.

    Una cosa insòlita per a ell. La temporada anterior, la primera en la qual es va sentir el propietari de la porteria després que Claudio Bravo fos traspassat, només va sumar tres partits seguits imbatut. No va ser un dèficit atribuïble només a ell. L’equip va defensar pitjor, i va encaixar golejades (quatre a Vigo, tres a  Manchester i Torí, quatre a París), acreditant una pèrdua d’eficàcia defensiva en l’entramat de Luis Enrique, impecable en els dos primers exercicis.

VINT GOLS MÉS / Bravo va guanyar el trofeu Zamora (2014-15) i va estar  els vuits primers partits de Lliga sense rebre gols. Només va encaixar 21 dianes en el torneig, d’un total de 38 gols del Barça en 60 partits. En la campanya següent van augmentar a  51 gols (62 partits) i en l’última ja van ser 58 en 59 partits: 20  gols més en contra respecte de la primera campanya.

Notícies relacionades

    L’equip ha recuperat amb Valverde la consistència defensiva després del doble disgust davant el Madrid. Una lectura més rigorosa incidiria que tres dels quatre últims partits (Betis, Espanyol i Juventus) s’han disputat al Camp Nou i que l’Alabès no seria un dels rivals més prolífics en gols. Però el tècnic dona a entendre que construeix els fonaments del seu projecte des de l’organització. Sabent, és clar, que davant hi ha poc a retocar quan existeix un futbolista com Leo Messi capaç de «trobar un forat on no es veu».

DIFERÈNCIA ENTRE DOS / «És molt important crear la sensació que al rival li ha de costar molt marcar-nos un gol», va explicar Valverde després de la cita davant el Juventus. No obstant, l’equip italià va disparar més a porteria que el Barça. Nou vegades va xutar l’onze blaugrana (cinc entre els tres pals, tres gols, un 60% d’efectivitat) contres les 13 (sis ben dirigits) ocasions dels albinegres. «Messi ha marcat la diferència, Dybala no», va dir Massimiliano Allegri, resumint el desenllaç del xoc.