ELS PREPARATIUS DEL DERBI

Dembélé descobreix el Barça

El davanter francès, que debutarà contra l'Espanyol, coneix Messi, Iniesta i els internacionals 10 dies després de ser presentat

jdomenech39992479 entrenamiento del barcelona en la ciudad deportiva  messi de170907204857

jdomenech39992479 entrenamiento del barcelona en la ciudad deportiva messi de170907204857 / A MIGUEL RUIZ

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech / Barcelona

Després de deu dies a Barcelona, Ousmane Dembélé ha descobert  el que és el Barça. Havia tingut una primera aproximació en l’acte de la seva presentació, el 28 d’agost:  va descobrir el vestidor local, va observar les entranyes del Camp Nou, va conèixer el president i els principals executius i poc després es va acostar a Sant Joan Despí, va treballar amb Ernesto Valverde i va saludar alguns, pocs, companys. 

El Barça real s’acosta més al que va veure ahir. Sobre la gespa del camp va veure comparèixer Leo Messi i Andrés Iniesta i gairebé tots els internacionals de la plantilla que havien sigut convocats per a la doble jornada de seleccions mentre ell, Dembélé, duia a terme una mena de pretemporada particular per posar-se a to. El pols que va plantejar al Borussia Dortmund el va tenir una setmana llarga sense entrenar-se.

A punt per debutar

El davanter francès necessita estar a punt per al debut. Immediatament, sense dilacions, sent com és el fitxatge més car de la història. I perquè apareix l’Espanyol per brindar un derbi de «cama forta», en paraules del blanc-i-blau Víctor Sánchez. És el primer partit dels set que disputarà el Barça en 23 dies. El segon serà contra el Juventus.

Notícies relacionades

En cap dels dos participarà Arda Turan, que va tornar amb una elongació al bíceps femoral esquerre després de jugar amb Turquia. Sí que hi podrà ser Luis Suárez, ja recuperat després de reaparèixer amb l’Uruguai en les dues cites mundialistes. el principal dubte de Valverde serà l’alineació d’Ivan Rakitic, que no va poder participar en el segon partit de Croàcia per molèsties.

Valverde saluda Iniesta en la seva reincorporació als entrenaments del Barça després de l'aturada de seleccions. / MIGUEL RUIZ

Dembélé també devia descobrir que volcànic que és el Barça si va fer un cop d’ull als diaris. O si li va preguntar a Umtiti per saber què passava amb Iniesta, que havia desmentit amb un breu i simple «no» el principi d’acord insinuat el dia anterior per Josep Maria Bartomeu per renovar. El contracte del capità és l’únic que venç l’estiu que ve. També el de Messi, que es dona per firmat ni que sigui virtualment. Bartomeu va buscar una reunió amb Iniesta per llimar les asprors després que s’evidenciés una distància entre el club i el capità que el president ja creia que estava solucionada.