SENSE FIRMAR EL NOU CONTRACTE

Messi 'renova' al camp

L'estrella sosté l'incipient Barça de Valverde després del seu viatge al passat fent de 'fals 9'

marcosl39819349 soccer football   spanish la liga santander   deportivo alav170827212112

marcosl39819349 soccer football spanish la liga santander deportivo alav170827212112 / VINCENT WEST

2
Es llegeix en minuts
Marcos López / Barcelona

Encara no ha firmat. Josep Maria Bartomeu, el president blaugrana, encara no té la foto més desitjada. Assegut ell al seu despatx del Camp Nou amb Leo Messi al seu costat estampant la seva rúbrica en el nou contracte fins al 2021, amb una clàusula de rescissió de 300 milions. Així es va fixar a començaments de juliol. Potser ara aquesta xifra, amb el mercat sacsejat arran de la marxa de Neymar al París SG, després del pagament de 222 milions d’euros, s’haurà d’elevar encara més per evitar temptacions perilloses. Messi va poder, pot i podrà anar-se’n cada estiu on vulgui i quan vulgui. Però ha decidit quedar-se sempre al Barça.

¿Què valdria Leo?

¿Què valdria en aquest embogit mercat Leo? El bonus de fitxatge del pare de Neymar, xifrat en 50 milions d’euros per anar-se’n al PSG, quedaria desfasat si l’estrella argentina arriba lliure el gener del 2018. Mentrestant el club inverteix tots els diners de Ney (i bastants més) a reconstruir l’equip per no donar-li cap motiu a Messi de tenir alguna temptació de marxar. De possibilitats n’ha tingut cada any i ja l’última renovació, amb Bartomeu de president (estiu del 2014), va ser tan complexa com plena de suspens.

Aquesta intranquil·litat, i no tan sols gestual que ha demostrat Messi aquest estiu, no acabarà fins que no firmi aquell acord pactat després de llargs i enrevessats mesos de negociació entre el president i Jorge Messi, el pare de l’estrella. La firma no arriba, però ell, en canvi, no deixa de renovar en cada partit que juga. Renova el seu compromís a cada partit, per desemparat que se senti al davant de l’atac. Ja no tindrà més Neymar, però aviat es retrobarà, això sí, amb el seu amic de l’ànima: Luis Suárez, que accelera la seva recuperació per poder jugar el derbi contra l’Espanyol del 9 de setembre al Camp Nou.

Origen i final

Notícies relacionades

En realitat, poc importa la posició on jugui Leo. Allà on el posin resulta cada vegada més decisiu. Obligat per les circumstàncies, Valverde ha fet fer a Messi un viatge al passat. Ha tornat a ser el fals nou que es va inventar Guardiola el 2009. Contra el Betis i l’Alabès ha viscut més a prop de l’àrea que de costum, s’ha convertit, a més, en origen i final de la majoria de jugades ofensives de l’incipient Barça del Txingurri. A Vitòria, sense anar més lluny, no tan sols va firmar els dos gols que van donar el triomf sinó que va assumir l’organització ofensiva de l’equip, mentre el tècnic anava canviant les peces que giraven al seu voltant.

Valverde va començar amb Aleix Vidal (extrem dret) i Deulofeu (extrem esquerre) i va acabar amb Denis al flanc dret i Paco Alcácer a l’esquerre. Messi, mentrestant, a la seva. Va dirigir el Barça, rematant des de tots els racons: 10 xuts, sis a porteria, més del 50% de l’equip, dos gols, penal fallat, pilota al travesser... Corrent cap endavant. I cap enrere.