Sortides encallades al Barça

Munir, Samper, Vermaelen i Douglas, ja sense dorsal, esgoten el termini per deixar una plantilla de 27 jugadors a falta de més fitxatges

zentauroepp39378656 mia37  whippany  nj  ee uu    20 07 2015   el jugador del fc170726105250

zentauroepp39378656 mia37 whippany nj ee uu 20 07 2015 el jugador del fc170726105250 / Edu Bayer

2
Es llegeix en minuts
Jordi Tió / Barcelona

El Barça està encallat amb els fitxatges i està igual d’aturat per donar sortida als jugadors amb els quals no compta Ernesto Valverde. Quatre d’ells ja no tenen ni dorsal (Vermaelen, Munir, Samper i Douglas) en una plantilla que compta amb 27 futbolistes, més els tres fitxatges que s’esperen (Coutinho, Dembélé i Seri) per a un total de 25 fitxes. O sigui, que si arriben els reforços desitjats, sobraran cinc jugadors.

No tots es troben en la mateixa situació perquè, en alguns casos, ja tenen acords pactats amb altres clubs, però les condicions no acaben d’agradar al Barça, que aspira a treure partit dels possibles traspassos, un fet complicat degut a les altes fitxes que cobren els jugadors, però que permetria mitigar la certesa que el club compra molt car i ven barat o regalat (els casos de Thiago, traspassat al Bayern per 25 milions d’euros, o el de Sandro, regalat al Màlaga, en són dos exemples).

Un dels futbolistes pels quals el club vol treure una bona quantitat és Munir. El davanter, amb contracte fins al 2019 i una clàusula de 60 milions, ja tindria acordat un contracte amb el Roma, però el Barça no accepta les condicions del club italià, que no estaria disposat a pagar els 12 milions que es demana per l’operació.

Més clara té la sortida Douglas, un dels fitxatges més incomprensibles de la història del Barça. El lateral brasiler, que va arribar l’estiu del 2014 del São Paulo per 5,5 milions i que té contracte fins al 2019, té una oferta per tornar al seu país i una altra del Benfica, la seva opció preferida perquè guanyaria un altre any a Europa amb l’objectiu d’adquirir el passaport espanyol i moure’s com a comunitari.

Un dels casos que han aixecat més enrenou ha sigut el de Sergi Samper, a qui el mateix Valverde va explicar que li havia recomanat una cessió per jugar els minuts que necessita un jove com ell i que és impossible que tingui al Barça. No obstant, el jugador del planter no està per sortir cedit de nou (ja ho va fer l’any passat al Granada i l’experiència va ser negativa), sinó que reclama al club que li doni la carta de llibertat per negociar amb qui vulgui. El Girona i el Las Palmas s’han interessat per aquest prometedor centrecampista de 22 anys.

Recuperar la inversió

El club també té moltes complicacions per desprendre’s d’Arda Turan, un jugador amb una elevada fitxa i del qual serà complicat recuperar part de la inversió que es va fer amb ell (el Barça va pagar 34 milions a l’Atlètic el 2015). Ha tingut ofertes de la Xina i la que ara té sobre la taula és la del Galatasaray, que només acceptaria una cessió i el pagament parcial del seu sou, cosa que el Barça considera inacceptable per ara.

Notícies relacionades

El cas de Vermaelen ha anat canviant ja que ha passat de ser totalment descartat a tenir alguna opció a quedar-se com a quart central, però les seves lesions constants propicien que el club el vulgui més fora que dins. Encara li queden dos anys i també compta amb una fitxa considerable.

Rafinha, encara lesionat, cada vegada té més opcions de quedar-se malgrat que es va sondejar la possibilitat d’anar al Liverpool dins l’operació Coutinho.