ELS PREPARATIUS DE L'ESTRENA A LA LLIGA

Valverde: "Espero tenir una plantilla d'acord amb les exigències"

L'entrenador del Barça espera "un Betis valent" en l'estrena de la Lliga al Camp Nou i assegura que l'equip ha de recolzar Messi al camp perquè brilli i faci brillar els seus companys

jcarmengol39739295 gra210  sant joan desp   barcelona   19 08 2017   el entrena170819183011

jcarmengol39739295 gra210 sant joan desp barcelona 19 08 2017 el entrena170819183011 / Alejandro Garcia

3
Es llegeix en minuts
Jordi Tió / Sant Joan Despí

Segur que no esperava res fàcil Ernesto Valverde en el seu debut com a entrenador blaugrana però tampoc pensava que la pel·lícula canviés tant en tan poc temps. I és que la situació del Barça ha girat 180 graus des de la presentació del tècnic i l’inici de la pretemporada. De moment, una de les potes del trident ja no hi és, cosa que va agafar per sorpresa el preparador i, també, la directiva. «Va ser sobtat i sorprenent. Va canviar el guió que tenia quan vaig arribar», va confessar ahir Valverde sobre l’adeu del brasiler.

Un guió modificat i que segueix sense tancar-se perquè el Barça encara treballa en la incorporació de diversos fitxatges, especialment de Coutinho i Dembélé, però ni Liverpool ni Dortmund accepten per ara les ofertes del Barça per tots dos (superior en els dos casos als 120 milions), malgrat que els dos jugadors s’han declarat en rebel·lia.

DI MARÍA I SERI, EL PLA B / En aquest sentit, Valverde va llançar un clar missatge a la secretaria tècnica: «M’agradaria tenir una plantilla d’acord amb les exigències». Una clara exigència, feta amb tota la calma, això sí, però que va posar més pressió a la directiva, que veu que s’acosta el tancament del mercat (l’1 de setembre) i que comença a temptejar altres opcions: Di María, fet que obligaria a negociar amb el PSG, i Seri, centrecampista del Niça amb una clàusula de 40 milions.

El que ja no espera més és l’estrena de Lliga. Un renovat Betis arriba al Camp Nou després de fer una estimable pretemporada i conscient que té una bona oportunitat de treure partit davant d’un Barça tocat i amb baixes de pes (Iniesta i Suárez no jugaran). Piqué va rebre ahir a la nit l’alta mèdica i va entrar en la convocatòria (també Vermaelen té l’alta però no va entrar a la llista). «Espero un Betis que voldrà portar la iniciativa, que no es tirarà endarrere i ens vindrà a pressionar molt al davant», va vaticinar l’entrenador, conscient que el millor antídot per a això és «trobar bones línies de passada».

DUES DERROTES PER APRENDRE / El tècnic és conscient que l’equip «ha de trobar el camí» del bon joc i va afegir que, en aquest sentit, els dos partits davant el Madrid «han servit de molt». També té bastant clar quin onze alinearà avui perquè baixes com la de Suárez deixen la porta oberta a Alcácer al centre de la davantera. «Sí, pot ser un bon moment per a ell. Li va costar entrar la temporada passada, però després els seus números van ser bons», va destacar de l’exvalencianista.

Qui tampoc hi serà és Paulinho, que no va entrar a la llista de convocats al no tenir encara la documentació necessària per poder jugar. El tècnic té clar que per guanyar és imprescindible «jugar bé» i, en el cas del Barça, fer que Messi se senti a gust. «És el millor jugador del món, aquesta és la nostra sort, però entre tots l’hem d’ajudar, fer que se senti a gust, que pugui fer el seu joc perquè pugui fer brillar els seus companys i brillar ell, ser un grup compacte al seu voltant».

Notícies relacionades

LA RENOVACIÓ DE MESSI / Menys clar va ser Valverde quan li van preguntar per la tardança de Leo a firmar la seva renovació. «No n’estic al cas, però si la renovació està anunciada... ¡Què et puc dir!».

El tècnic va enviar un missatge d’ànim a la gent que pateix pels atemptats de Barcelona i Cambrils. «Fets com aquest et fan reflexionar que tot és relatiu». Els Mossos faran controls en els accessos a l’estadi, on es podrà entrar amb cascos i motxilles petites.