El Barça denuncia una campanya contra Bartomeu i la seva família

El club amenaça amb una querella per una informació que vincula els interessos empresarials del president amb el fitxatge de Paulinho

marcosl39378667 josep maria bartomeu  president of fc barcelona  discusses h170720202540

marcosl39378667 josep maria bartomeu president of fc barcelona discusses h170720202540 / Mark Lennihan

1
Es llegeix en minuts

El FC Barcelona ha denunciat aquest dimecres una campanya d'amenaces contra el president de l'entitat, Josep Maria Bartomeu, i el seu entorn familiar, a través de les xarxes socials, arran del fitxatge del brasiler Paulinho Bezerra.

El portaveu de club, Josep Vives, ha llegit un comunicat davant les càmeres de Barça TV en què denuncia "una campanya de desprestigi" contra Bartomeu "artificiosa i manipulada". La citada campanya, iniciada a Twitter contra Bartomeu, va convertir l'etiqueta #BartomeuDimisión en 'trending topic' mundial.

Els interessos de Bartomeu

El Barça també s'ha mobilitzat contra una informació, apareguda en un compte de Twitter i ja esborrada, que vincula els interessos professionals de Bartomeu amb el fitxatge de Paulinho. El centrecampista brasiler va ser adquirit al Guangzhou, equip propietat de la companyia Evergrade, que ha emprès un projecte de gran envergadura, la construcció d'un arxipèlag artificial de luxe a la Xina.

Notícies relacionades

L'esmentada informació indicava que les obres s'havien adjudicat a l'empresa Adelte, de la qual Bartomeu és soci i conseller delegat, donant a entendre que Paulinho ve al Barça com a part d'un macroacord empresarial aliè al club blaugrana. Adelte, entre altres coses, es dedica al disseny i la construcció d'infraestructures en ports i aeroports.

Rectificació o acció penal

El Barça ha emès aquest dimecres un comunicat en què indica que ha efectuat "diversos requeriments de rectificació" als autors de la informació i al mitjà que la va publicar. "Donada la falsedat de la notícia", assenyala el text, "i del fet que implica la imputació d'un delicte, en cas que aquesta rectificació no es produeixi, tant el club com el president, a títol particular, iniciaran les corresponents accions penals".