DONES BLAUGRANES

Les campiones del Barça

Les esportistes de les seccions blaugranes van brillar a l'Eurocopa de futbol i al Mundial d'atletisme

mixto-yulimar-y-lieke

mixto-yulimar-y-lieke

2
Es llegeix en minuts
Asier Jiménez Larzábal / Barcelona

Diu l'himne del Barça que "tant se val d'on venim, si del sud o del nord,[...] una bandera ens agermana", ara sota aquest paraigua, a vegades invisible i altres vegades magnífic, que pot ser pertànyer a una secció del Barça, brillen les noies que formen part de les seccions del club. Això es va poder veure durant l'Eurocopa femenina de futbol o al Mundial d'Atletisme de Londres.

Quatre noms propis han marcat una actualitat blaugrana paral·lela a la del primer equip de futbol que copava portades amb la sortida de Neymar. Mentre que el dissabte 5 a Londres les saltadores Yulimar Rojas i Ana Peleteiro lluitaven per un lloc a la final, dues jugadores del femení de futbol del Barça -Lieke Martens Line Røddik- estaven concentrades per jugar la final de l'Holanda-Dinamarca que es disputava l'endemà.

Una foto per a la història

Lieke Martens, la recent incorporació estel·lar del Barça femení i MVP del torneig, i, la seva ara companya, Line Røddik s'enfrontaven per la supremacia europea en el futbol femení. Aquesta era la primera vegada que dues jugadores blaugranes arribaven a la final de la màxima competició europea. Aquesta inèdita situació deixava una foto memorable després del partit: Lieke Line amb les samarretes intercanviades.

Abans que aquesta foto es fes, Holanda va aconseguir doblegar Dinamarca 4-2 amb un gran paper de Martens, que va aconseguir marcar un gran gol que va portar les 'oranje' a la victòria final i Lieke a aconseguir el títol de millor jugadora del torneig gràcies als seus 3 gols2 assistències i els seus 525 minuts jugats.

La secció femenina de Futbol del Barça està fent molt bé les coses, va aconseguir lligar abans de l'Europeu la millor jugadora d'aquest i també està en el camí de crear un equip amb seu a Califòrnia que estarà plenament actiu, segons el club,l'estiu del 2018. Tot això és una gran aposta per la secció femenina, en què s'han fitxat grans jugadores com Toni DugganElise BussagliaNatasa Andonova o Fabiana Simõés, que completaran una forta plantilla.

No tot és futbol

Notícies relacionades

No obstant, la representació del Barça femení en el més alt de l'elit esportiva no es va limitar al futbol. En el Mundial d'atletisme de Londres, dues saltadores blaugranes van tenir un gran protagonisme. Entrenades per l'exsaltador Iván Pedroso i defensant la samarreta dels seus respectius països-Veneçuela EspanyaYulimar Rojas i Ana Peleteiro van realitzar un paper extraordinari, que ha portat el nom del Barça d'atletisme per tot el món. 

Dues cares en la final

La veneçolana Rojas va aconseguir l'or en triple salt amb 14,91 metres que va donar a Veneçuela el primer or en aquest Mundial. Un or que donava una alegria a un país que viu una seriosa crisi politicosocial. Rojas comparteix equipació blaugrana amb Ana Peleteiro, la millor triplista espanyola de l'actualitat i companya d'entrenaments de la veneçolana. Per desgràcia, la gallega no va tenir la mateixa sort en la final i es va classificar setena després d'aconseguir un salt de 14,23 metres, la seva millor marca personal. La pena per a l'atleta del Barça va ser que es va lesionar en el seu últim salt i no va poder continuar en un concurs que estava donant bans resultats i en el qual sentia que podia haver fet molt més.