TERCER REFORÇ BLAUGRANA

Paulinho, a un pas del Barça

El club pagarà 40 milions pel centrecampista brasiler de 29 anys que juga a la Xina

jdomenech39531033 paulinho durante o jogo da selecao brasileira contra o parag170812162012

jdomenech39531033 paulinho durante o jogo da selecao brasileira contra o parag170812162012 / Mauro Horita MoWA Press

1
Es llegeix en minuts

El tercer fitxatge de la temporada del Barça pot ser Paulinho. El centrecampista brasiler arribaria la setmana que ve a Barcelona per tancar la seva contractació quan es confirmi el final de l'operació entre el club blaugrana i el Guangzhou  de la Xina.

El cost de l'interior, de 29 anys, s'estima en 40 milions d'euros, que és el valor de la clàusula del futbolista. Firmaria per quatre temporades, fins al 2021, i la seva arribada suposaria el tercer reforç per a l'equip de Valverde després del portuguès Nelson Semedo i el retorn a la plantilla de Gerard Deulofeu.

Paulinho seria el centrecampista que era un dels objectius prioritaris que s'havia fixat el Barça quan va finalitzar la passada campanya. Les primeres negociacions al juny per rebaixar el preu del futbolista al juny, taxat ja llavors en 40 milions, van resultar infructuoses

L'internacional brasiler compleix la seva tercera temporada a la Superlliga xinesa, on va arribar reclamat per Luiz Felipe Scolari, exseleccionador de la 'canarinha' i entrenador del Guangzhou. Jose Paulo Bezerra Maciel Junior, nascut el 25 de juliol de 1988, ha passat tres etapes en el futbol europeu: al Vílnius de Lituània (2006-07), al Lodz de Polònia (08-09) i al Tottenham Hotspur d'Anglaterra (13-15).

Amb l'aval de Pep Segura

La intransigència del Guangzhou Evergrande a rebaixar el preu havia encallat l'operació. El futbolista ha decidit rebaixar-se la fitxa per poder recalar al Barça en el rellançament que viu la seva carrera. A la Xina, segons algunes fonts, cobra set milions d'euros nets.

Notícies relacionades

Robert Fernández, el secretari tècnic del Barça, segueix Paulinho des de fa diversos mesos; en realitat, l'ha observat en tots els partits de les eliminatòries sud-americanes. L'actuació més brillant la va protagonitzar al març, quan va marcar un triplet en la visita del Brasil a l'Uruguai. Pep Segura, el nou director tècnic blaugrana, va avalar el fitxatge i Ernesto Valverde també ha aprovat l'adquisició. La posició natural de Paulinho és la de interior dret, encara que també pot fer la funció de migcentre.

El Barça encara no ha confirmat el fitxatge ni el cost. Per ara, a 19 dies del tancament del mercat, el club ha invertit 30,5 milions en el defensa Semedo i els 12 milions que va costar la recompra de Gerard Deulofeu.