PRESSIÓ DEL JUGADOR

Coutinho es rebel·la com Dembélé i demana al Liverpool que el deixi fitxar pel Barça

El davanter brasiler sol·licita el 'transfer request' després que el club anglès es negui a escoltar ofertes i el declari intransferible

jdomenech39640287 file   in this saturday  july 22  2017 file photo  liverpool170811194920

jdomenech39640287 file in this saturday july 22 2017 file photo liverpool170811194920 / Kin Cheung

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech / Barcelona

Si no pot ser de grat, serà per força. Philippe Coutinho volia anar-se’n del Liverpool amb elegància, pacíficament, evitant conflictes després de quatre anys i mig a Anfield. Però la intransigència del club l’ha forçat a reclamar formalment el traspàs. La reacció del futbolista brasiler va venir després d’un dur comunicat de l’entitat en què es negava a considerar qualsevol oferta per ell. La del Barça, bàsicament, que estava (o està) disposat a invertir cent milions per ell.

El gest de rebel·lia de Coutinho no té, no obstant, la virulència del que va fer el dia anterior Ousmane Dembélé, l’altre davanter pretès pel Barça. El futbolista brasiler es va acollir al 'transfer request', una figura que a Anglaterra significa que un jugador demana ser traspassat. Dembélé, per contra, va deixar d’anar a l’entrenament, sense justificació, com a mesura de protesta pel rebuig del Borussia Dortmund d’acceptar l’oferta del Barça. El club blaugrana pretén fitxar els dos futbolistes amb els 222 milions que va deixar Neymar a les arques.

Coutinho, absent per lesió

Coutinho no jugarà avui amb el Liverpool en la jornada inaugural de la Premier. El conjunt de Jürgen Klopp visita el Watford. La seva absència no té a veure amb el desig d’anar-se’n, sinó que està lesionat. No s’entrena des de divendres passat. Unes molèsties a l’esquena li impedeixen estar disponible aquest dissabte i el converteixen en dubte per dimarts, quan el Liverpool disputa la prèvia de la Champions League davant el Hoffenheim.

Klopp va ser tan clar a explicar el perquè de la baixa de Coutinho com d’exposar la seva oposició al fet que el futbolista sigui traspassat. «Hem fet un comunicat», va dir en la roda de premsa prèvia a l’estrena de Lliga. «Potser no he sigut al cent per cent clar, l’única  diferència és que ho podeu llegir», va afegir amb ironia, remetent-se al text emès per l’entitat.

«La posició definitiva del club és que no tindrà en consideració les ofertes per Philippe i ell seguirà com a membre del Liverpool FC quan es tanqui la finestra de traspàs», deia la nota anglesa. El 'transfer request' ­l’obligarà a cedir, com ha passat en molts altres precedents. Sense anar més lluny, quan Xabi Alonso va voler fitxar pel Madrid i Fernando Torres va desitjar anar al Chelsea. 

Contraoferta

Notícies relacionades

La ferma posició del Liverpool era semblant a la que va expressar el Dortmund després que Dembélé no es presentés a l’entrenament. El quadro alemany va reconèixer que la ­reacció era conseqüència de la baixa oferta del Barça, «que no es correspon amb l’extraordinari rendiment i valor del jugador» i que n’espera una altra de molt més generosa. L’any passat va pagar 15 milions al Rennes per Dembélé i ara pretén rebre’n com a mínim cent.

El Barça pot abordar els fitxatges dels dos rebels perquè ja disposa dels diners. Primer va tenir el taló, ahir va poder fer efectius els 222 milions firmats dijous de la setmana passada i, immediatament, va tramitar el 'transfer' internacional de Neymar a França. Així, el brasiler podrà debutar en la segona jornada, en la visita del PSG al Guingamp, una hora abans (21 h) que el Barça rebi el Reial Madrid a la Supercopa d’Espanya. Segons totes les previsions, Gerard Deulofeu ocuparà el lloc de Neymar. La samarreta amb l’11 es reserva, de moment, al fitxatge (o els fitxatges) que es concretin amb el dineral del PSG: Coutinho o Dembéle, o tots dos. H 

Una fórmula que acaba amb la sortida del jugador

<strong>Tots els futbolistes de la Premier </strong>que s'han acollit a l'anomenat 'transfer request' han acabat abandonant el club on jugaven per incorporar-se a l'equip pel qual volien fitxar. Aquests són alguns dels precedents: