EL MERCAT DE FITXATGES

Dembélé s'amotina i el Dortmund dona cop de porta al Barça

L'extrem francès no es presenta a l'entrenament per pressionar el seu club, que el multarà i comunica que l'oferta del Barça és insuficient

ecarrasco39615509 mun07 dortmund  alemania   09 08 2017     el extremo franc s170810204244

ecarrasco39615509 mun07 dortmund alemania 09 08 2017 el extremo franc s170810204244 / LEON KUEGELER

3
Es llegeix en minuts
Eloy Carrasco
Eloy Carrasco

Periodista

ver +

Ousmane Dembélé ha decidit accelerar la seva arribada al Barça per la via de radicalitzar-se. El jugador francès del Borussia de Dortmund no es va presentar ahir a l’entrenament amb el seu equip, que el va declarar «desaparegut», per a pressionar el club alemany perquè accedeixi a vendre’l. La mesura de força de l’extrem, de 20 anys, va esvalotar el dia en aquell mercat en què el Barça intenta fitxar un substitut de Neymar.

Obligat per la fuga del brasiler, el club blaugrana surt de compres grans en molt mal moment. La mateixa operació Neymar ha inflat la bombolla fins a extrems grotescos. Tots saben que el Barça compta amb 222 milions d’euros i volen treure profit d’una conjuntura infladíssima. Així ha passat amb el Liverpool, al qual 100 milions li semblen insuficients per Coutinho, i ara amb el  Dortmund, que ahir va rebutjar formalment l’oferta blaugrana per Dembélé, que està al voltant d’aquesta quantitat (en tots dos casos, caldra afegir el modern concepte de variables, o sigui plusos per partits jugats, títols aconseguits, etcètera).      «VA PER LLARG» 

Els futbolistes –tant Coutinho com Dembélé– desitgen anar al Barça, i amb ells i els seus agents hi ha acord. Per això l’entitat blaugrana ja havia fet passos per organitzar una presentació avui mateix, però els clubs no volen deixar passar l’ocasió de fer diners i la negociació es prolonga. «Va per llarg», asseguren fonts del club.

El Dortmund va fitxar fa un any Dembélé per 15 milions al Rennes, i en algun punt d’aquell acord hi ha  part de la resposta a l’actitud de rebel·lia del jugador. El Barça ha explicat que va intentar fitxar-lo el 2016, però ell no va voler perquè es veia estavellant-se contra el mur del trident i passant-se la vida a la banqueta. Ara sí que vol vestir de blaugrana i, pel que sembla, el club alemany s’hauria compromès fa un any amb Dembélé –de paraula– a facilitar la seva marxa en cas que algun gran anés a buscar-lo. El jugador i el seu entorn entenen que l’alt preu que el Dortmund demana per ell no facilita precisament la seva sortida i d’aquí ve la seva fugida d’ahir.

El davanter francès ja havia mostrat un aspecte contrariat dimecres passat, en la cita per fer la foto oficial de l’equip, i també havia eliminat tota al·lusió al Dortmund en els seus perfils a Instagram i Twitter. Gestos. Però ahir directament no es va presentar a l’entrenament. Les explicacions les va haver de donar l’entrenador, l’holandès Peter Bosz, en una roda de premsa: «No sabem on és. Espero que no li hagi passat res greu».

A la tarda, el club va emetre un comunicat dirigit als seus accionistes en què explicava que rebutja les pretensions del Barça. «Representants del FC Barcelona –assenyala el text– han presentat una oferta que no es correspon amb l’extraordinari rendiment i valor del jugador i que no va d’acord amb la situació econòmica del mercat europeu de fitxatges». En cristià: els preus s’han disparat des que el PSG va pagar la delirant clàusula de Neymar. Si la cotització de Dembélé rondava al mes de juny els 60 milions, ara no baixa dels 100.      COMPRAR ANGULES

Notícies relacionades

Els partits oficials ja comencen (aquest diumenge i dimecres, la Supercopa contra el Reial Madrid; el diumenge 20, la Lliga contra el Betis) i el Barça sembla obligat a comprar les angules el 31 de desembre a la tarda. No obstant, el club  té una paraula fetitxe: paciència. S’entén que aquest primer cop de porta del Dortmund (igual que el del Liverpool per Coutinho) forma part de l’estratègia i obligarà a fer una reformulació de l’oferta.

Paral·lelament, Dembélé i/o Coutinho hauran de seguir el model Mascherano, és a dir, pressionar els seus respectius clubs. En el seu moment (2010) és el que va fer l’argentí al Liverpool, i va acabar venint, mentre que Verratti no va recórrer a aquesta opció i ja sabem com es va acabar la història. A Dembélé la rebel·lia per ara li costarà una multa i no anar convocat en el partit de la Copa alemanya que el Dortmund juga demà contra un equip aficionat.