Dembélé, el rebel precoç

El davanter del Dortmund es declara en rebel·lia per forçar la seva marxa al Barça

jdomenech39577248 dortmund  germany   august 05   ousmane dembele of dortmund 170808194045

jdomenech39577248 dortmund germany august 05 ousmane dembele of dortmund 170808194045 / Alex Grimm

2
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / BARCELONA

No és la primera vegada que Ousmane Dembélé es declara en rebel·lia per un traspàs. La jove estrella del Borussia Dortmund, de 20 anys i una de les sensacions de la passada temporada juntament amb Mbappé, ja va tensar la corda l’estiu del 2015 perquè tant el Benfica com el Red Bull Salzburg li oferien molts més diners dels que guanyava a l’Stade de Rennes, a més a més de ser una bona plataforma de llançament inicial cap a la fama.

Però el club francès va evitar la seva sortida millorant-li notablement la fitxa i, també, augmentant-li la clàusula de tres a cinc milions d’euros. Dembélé, de qui ja es tenien molt bons informes al Barça, va destacar aquella temporada (2015-16) a la Ligue 1, jugant 26 partits i marcant 12 gols. La seva progressió era evident (ràpid, habilidós en el regat, golejador i assistent) i al finalitzar aquella campanya, Robert Fernández va entrar en acció. El secretari tècnic del Barça, però, no va aconseguir convèncer la perla francesa, per la qual també pugnava el Bayern Munic.

Dembélé va entendre que amb la presència del trident (Messi, Suárez i Neymar) les seves opcions de jugar amb assiduïtat al Camp Nou es reduïen a la mínima expressió i l’alternativa de foguejar-se al Barça B va acabar per fer-lo  decantar pel Dortmund, on sí que disfrutaria del protagonisme que desitjava: jugaria d’entrada en un gran de la Bundesliga i, a més, sortiria a l’aparador de la Champions League.

El club alemany va pagar 15 milions a l’Stade de Rennes després d’una maniobra fosca del club francès, que va forçar un canvi de representants del jugador i la inclusió de la nova clàusula, ja que inicialment Dembélé quedava lliure tan sols cinc milions d’euros. Tota una ganga, vist el potencial del futbolista i la bogeria de milions en què ha entrat el mercat.

Dembélé, que va firmar per cinc temporades pel Dortmund, es va convertir ràpidament en un fix indiscutible en les alineacions de Thomas Tuchel, un tècnic singular i atrevit que va ser acomiadat a final de temporada, una altra de les raons per les quals Dembélé està decidit a abandonar Alemanya. 

El jove davanter, que juga habitualment per la banda dreta però que no té inconvenient a fer-ho per l’esquerra (domina de la mateixa manera totes dues cames), va disputar 50 partits la passada campanya en totes les competicions, anotant 10 gols (6 a la Bundesliga) i servint 22 assistències, una de les facetes en què destaca més.

Amic d’Umtiti

Notícies relacionades

Gran amic de Samuel Umtiti, amb el central blaugrana ha coincidit en les seleccions inferiors de França i, des del mes de setembre passat, també en l’absoluta, amb la qual ja ha disputat set partits i ha anotat un gol.

Dembélé, que porta l’11 a l’esquena, el mateix número que lluïa Neymar, sospira per fitxar pel Barça. Falta que el Dortmund accepti la proposta blaugrana, que pot arribar als 130 milions, i deixi marxar un jugador, declarat en rebel·lia, que aquesta vegada sí que vol pujar a un tren amb parada final al Camp Nou.