OPERACIÓ POLÈMICA

El Barça encara no ha cobrat per Neymar

El club blaugrana no enviarà el trànsfer fins a rebre al banc els 222 milions

zentauroepp39579505 paris saint germain s brazilian forward neymar thumbs up dur170809184331

zentauroepp39579505 paris saint germain s brazilian forward neymar thumbs up dur170809184331 / ALAIN JOCARD

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech / Barcelona

Neymar encara és jugador del Barça. Ho serà mentre el club blaugrana no rebi al banc els 222 milions de la clàusula. I mentre no enviï el trànsfer internacional perquè el París Saint Germain pugui tramitar la fitxa.

    

El Barça té l’històric taló, la fotografia del qual circula per les xarxes socials, però no té els diners en efectiu. Al banc on va dipositar el famós xec no han arribat els euros. Per evitar una desagradable sorpresa, i mostrant certa desconfiança en la infinita fortuna del qatarià Nasser Al-Khelaifi, el president del PSG, el Barça prefereix esperar.

SENSE PRESSES

Neymar no va tenir cap pressa a comunicar que se n’anava (va endarrerir la seva decisió per cobrar la prima de renovació pactada de 25 milions el 31 de juliol) i no la té ara el club barcelonista per enviar la documentació imprescindible perquè Neymar pugui debutar amb el club parisenc.

    

La Lliga francesa va començar la setmana passada. El davanter brasiler va presenciar des de la grada el triomf del seu equip sobre l’Amiens (2-0, gols de Cavani i Pastore). Abans del partit, va estar a la gespa, disfrutant de la seva presentació davant l’afició. Podria passar que torni a seure com a espectador en la segona jornada si no s’ha tancat completament l’operació, i el Barça hagi confirmat el cobrament dels diners. És l’únic requisit que queda pendent. El termini perquè Neymar sigui inscrit es tanca dissabte a la mitjanit. El PSG visita diumenge (21 h) el Guingamp. La tercera jornada es disputarà el dia 20 (PSG-Tolosa).

REPARTIMENT DE DINERS

El Barça cobrarà els 222 milions, però no es quedarà íntegrament els diners, més enllà que hagi d’invertir-los gairebé tots en fitxatges. El Santos està a l’aguait del cobrament blaugrana per reclamar dues partides: els 4,5 milions per l’amistós que no es jugarà al Brasil entre els dos equips (la indemnització prevista si no es disputava aquest segon partit mentre Ney-

mar estigués al Barça) i 11 milions pel 5% dels drets de formació del futbolista, que va militar al Santos fins als 21 anys. 

Notícies relacionades

  

 Paral·lelament, Neymar també reclamarà al Barça; en el seu cas, per la prima de renovació que no va cobrar. El club entén que aquest segon termini de 25 milions (n’hi va haver un que es va entregar al firmar-se la continuïtat) no l’ha de pagar després de la marxa del futbolista. El portal brasiler 'Globosporte' assegura que el futbolista i el seu pare preparen l’estratègia jurídica per lluitar pels diners.