MALESTAR PRESIDENCIAL

Bartomeu: "Les formes de Neymar no han sigut les millors"

El president blaugrana critica amb duresa el futbolista brasiler i posa com a exemple Messi i Iniesta

zentauroepp39589992 congres  mundial de penyes  7 8 2017 fotografia  joan monfor170807131945

zentauroepp39589992 congres mundial de penyes 7 8 2017 fotografia joan monfor170807131945

1
Es llegeix en minuts

Josep Maria Bartomeu, president del Barça, ha criticat aquest dilluns amb duresa Neymar, ja jugador del PSG, durant el discurs que ha pronunciat en el 38è Congrés Mundial de Penyes del Barça. "Sabeu que Neymar ha format part dels èxits del nostre club però Neymar ja és història. Ha volgut marxar. És la seva decisió encara que hem fet tot el que estava a les nostres mans perquè es quedés. Tots vam parlar amb ell. Dintre de la responsabilitat que ens correspon. No vam compartir la seva decisió però la vam respectar encara que això no vol dir que no defensàvem els nostres interessos", ha assegurat el màxim dirigent blaugrana dirigint-se als penyistes al Palau de Congressos de Catalunya, a la Diagonal de Barcelona.

"Cap futbolista està per sobre del Barça. El compromís de fidelitat de Messi hauria de ser un exemple"

El president blaugrana ha volgut anar més enllà i no s'ha mossegat la llengua al parlar del futbolista brasiler. "Cap futbolista està per sobre del Barça -ha dit-. Tot té un límit. I això és el que hem fet. El compromís de fidelitat de Messi hauria de ser un exemple per a tots aquells que vulguin vestir els nostres colors. També el d'Iniesta amb qui estem intentant que segueixi entre nosaltres", ha afegit Bartomeu.

Els valors

A més, ha insistit en el seu malestar amb Neymar. "Les formes no han sigut les millors i no són les que ha de tenir un jugador del nostre equip. Els valors per a nosaltres són importants i que els jugadors sentin que aquí son al millor club del món".

Notícies relacionades

"Prevèiem que pogués marxar --ha indicat Bartomeu-- i per això li hem augmentat la clàusula. Cobrar aquests diners ens permet afrontar el futur amb garanties per reforçar l'equip. Quan van començar els dubtes sobre la seva continuïtat estàvem tranquils perquè la seva decisió seria bona. Si es quedava manteníem un gran jugador i si s'anava, pagant la seva clàusula, teníem les garanties de poder portar nous jugadors.

Ha confirmat que ha posat l'operació del PSG i el pagament dels 222 milions d'euros sobre la taula de la UEFA. "Volem protegir el futbol i que ningú pugui gastar-se més del que ingressa".