EL CULEBRÓ DE L'ESTIU

Neymar paga la clàusula i ja no és jugador del Barça

Els advocats del brasiler han dipositat el xec a les oficines del club blaugrana

neymar-6

neymar-6 / JOSEP LAGO (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Neymar ja no és jugador del Barça. És oficial. Els representants legals del futbolista brasiler han dipositat aquesta tarda el xec dels 222 milions d'euros corresponents a la clàusula de rescissió a les oficines del club blaugrana i Neymar pertany ja al PSG.

Al matí, les mateixes persones, tres advocats, havien sigut rebutjades a la seu de la Lliga de Futbol Professionalrebutjades a, a Madrid, a l'entendre aquest organisme ser dipositari de l'operació. El seu president, Javier Tebas, havia dit en principi que el pagament d'aquesta clàusula seria il·legal perquè vulneraria el joc net financer, però finalment ha assumit que no té competències al respecte, ja que recauen en la FIFA.

A les oficines del Barça els lletrats de Neymar han sigut rebuts pel director general, Òscar Grau, i el cap dels serveis jurídics, Román Gómez Ponti. Després d'efectuar el pagament de la clàusula, Neymar volarà a París en les pròximes hores per formalitzar el seu fitxatge pel PSG.

Comunicat del Barça

El Barça ha emès el següent comunicat: "Aquesta tarda, representants legals de Neymar Jr. s'han personat a les oficines del club i han fet efectiu, en nom del jugador, el pagament de 222 milions d'euros, en concepte d'indemnització per la rescissió unilateral i sense causa del contracte que unia les dues parts. Així mateix, el club traslladarà a la UEFA els detalls d'aquesta operació perquè es depurin les responsabilitats disciplinàries que puguin derivar-se d'aquest cas".

Aquesta última frase del comunicat es refereix a la possibilitat que el PSG hagi vulnerat el joc net financer.

Exigència de desbloqueig

Notícies relacionades

Després de la negativa de la LFP, la seva homòloga la Lliga Francesa de Futbol li havia exigit que desbloquegés de forma immediata el pagament de la clàusula per Neymar. La Lliga francesa afirmava en un comunicat que l'associació espanyola no té atribucions per haver pres aquesta decisió i que ha d'atenir-se al reglament de la FIFA.

"La LFP [la francesa] se sorprèn i no entén el rebuig de la Lliga [espanyola] que hauria d'haver acceptat simplement el pagament de la clàusula de rescissió. Per tot això, posem els nostres serveis jurídics a disposició del PSG perquè el contracte de Neymar sigui homologat com més aviat millor".