EL RECANVI DE NEYMAR

Coutinho, el fitxatge més avançat

El Barça accelera la contractació del jugador del Liverpool, que demana 100 milions d'euros

jcarmengol36925400 football soccer britain   plymouth argyle v liverpool   fa c170125140842

jcarmengol36925400 football soccer britain plymouth argyle v liverpool fa c170125140842 / Paul Childs

2
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / BARCELONA

Un cop consumada la marxa de Neymar al PSG, al Barça se li acumula la feina a la secretaria tècnica, en ebullició des de fa dies perquè davant la fuga de l’estrella brasilera, que deixarà 222 milions a la caixa, toca respondre amb fitxatges valuosos per a l’equip de Valverde i, a la vegada, il·lusionants per als aficionats, tocats en l’amor propi al constatar que el club ja no és capaç de retenir estrelles brillants.

Neymar posa rumb a París i la banda esquerra del Camp Nou queda òrfena per la marxa del seu amo durant les últimes quatre temporades. I no només això. El trident, el millor atac del món (Messi, Suárez i Neymar) queda coix, a l’espera d’un o diversos relleus, encara que res serà el mateix. I en això està el Barça, ara a tota velocitat perquè toca mitigar el cop de la marxa del brasiler, i si pot ser abans de la presentació de l’equip davant l’afició, dilluns que ve en el trofeu Joan Gamper, encara millor.

REUNIÓ A LIVERPOOL 

Els noms que fa dies que sonen com a peces de recanvi de Neymar són diversos. El de Coutinho, del Liverpool, és el que ho fa amb més força, perquè és el que està més avançat. Dimarts, Robert Fernández, secretari tècnic; Raül Sanllehí, director de futbol, i Albert Soler, director d’esports professionals, eren a Liverpool oferint més diners per l’interior brasiler, de 25 anys, amb qui el club ja té tancat un acord per a les pròximes cinc temporades. Ara toca convèncer el club d’Anfield, al qual per ara no l’estoven els 80 milions que ofereix el Barça, que segurament haurà d’arribar als 100.

El desig és tancar aquesta operació durant aquesta mateixa setmana per centrar-se després en un altre dels reforços pels quals sospira. Es tracta de Dembélé, l’habilidós extrem francès de 20 anys del Borussia Dortmund a qui Robert ja va voler portar la temporada passada. No obstant, Dembélé, que pot jugar tant per la dreta com per l’esquerra, es va decantar pel club alemany, que va pagar 15 milions a l’Stade de Rennes, ja que va veure clar que al Camp Nou no tindria el protagonisme que buscava per la presència del trident. El Dortmund, però, no té cap intenció de negociar i si finalment es posés en matèria no seria per menys de 80 milions.

DINERS I JUGADORS

Notícies relacionades

Un altre dels noms que també ha irromput en les últimes hores és el d’Antoine Griezmann, però els 200 milions que li va posar l’Atlètic de clàusula per a aquest estiu (a partir de l’1 de setembre es redueix a la meitat) fan impossible l’operació. El mateix passa amb Mbappé, la rutilant perla del Mònaco, que estaria, però, molt més a prop del Reial Madrid per un preu que no baixaria dels 180 milions d’euros.

Una altra de les opcions obertes davant la marxa de Neymar és la possible negociació amb el PSG, que podria oferir jugadors per estalviar-se part dels impostos de la clàusula. En aquest sentit, Di María o Draxler  podrien ser moneda de canvi, tot i que al Barça el jugador que li interessa és Verratti. El que tampoc està descartat és Paulinho.