Neymar es pensa el seu futur

El davanter penja a Instagram una imatge pensativa, acompanyada d'una emoticona, en què se'l veu reflexionant

ney16 9

ney16 9

3
Es llegeix en minuts

.

El campió d’Itàlia, el campió de l’Europa League i el campió d’Espanya i d’Europa. Així comença el calendari de la pretemporada, molt més dur i intens que el de la Lliga, que va deparar un inici amb el Betis i l’Alabès en les dues jornades d’agost. Per si no fossin suficients les dificultats purament futbolístiques, ni el morbo per enfrontar-se amb el botxí de la Champions, l’equip de Mourinho i el gran rival espanyol, Neymar s’encarrega d’amanir el debut la mitjanit de dissabte a diumenge.

Neymar s’ho pensa. Això diu o això vol transmetre en una foto que va penjar a Instagram, on se’l veu en una postura reflexiva després de l’entrenament. Teòricament no hauria de pensar res amb un contracte de quatre anys generosament remunerat i aquell estat de felicitat que proclama en entrevistes concedides al Brasil.

DUBTES ESCENIFICATS

L’escenificació d’aquests dubtes, si està debatent-se ens l’oferta del PSG o seguir jugant al Barça, no ajuda gens el club. Ni als seus directius, la majoria dels quals segueix el desenvolupament del culebró a través dels mitjans de comunicació. La veritat de l’assumpte es cou entre molt poques persones. «Tots tranquils», deia Josep Maria Bartomeu amb un somriure a qui li preguntava sobre Neymar, mirant de representar una pau que sembla forçada.

Però no hi ha tranquil·litat al Barça. Mai. I menys amb Neymar, a qui acompanya la polèmica des del primer dia que es va posar la samarreta blaugrana. Durant quatre anys la lupa ha examinat els contractes que han permès al jugador marxar del Santos esquivant el Reial Madrid. La lent va amplificar la lletra menuda (i els grans números) als jutjats. Sense que hagi acabat el segon procés judicial (el primer va condemnar el Barça a dos delictes i va exonerar Rosell i Bartomeu a canvi d’una multa, acceptada per la junta directiva) amb la demanda per estafa, sí que podria acabar la carrera de Ney al Camp Nou per continuar a París.

LA INFLUÈNCIA D’ALVES

Allà on són Verratti, el jugador preferit del Barça i que no ha pogut fitxar, i Dani Alves, un íntim amic seu i a qui en alguns sectors culers s’acusa de molestar per atraure Neymar a París.

Bartomeu proclama la tranquil·litat del Barça i aquesta tranquil·litat només se sustenta en la dificultat de pagar 222 milions d’euros que alliberarà Neymar d’aquest estat pensatiu. Si el PSG es va negar a negociar amb el Barça per parlar de Verratti, el Barça no vol escoltar el club francès. Però si Nasser al-Khelaifi es presenta amb el taló, no quedarà cap més opció que ingressar-lo. I gastar-lo a la recerca d’un recanvi de dimensió comparable. Si existís.

Notícies relacionades

Algú serà el seu substitut. I entre els noms emergents reapareix el de Dybala, el jugador argentí de la Juve, i a qui li caurà ara la pressió de respondre preguntes sobre el Barça. Aquest esquerrà, de 23 anys, però, és un dels pilars del club italià. Alves i Bonucci han deixat l’equip després de l’últim fiasco davant el Reial Madrid. Abans, als quarts, el Juventus va plasmar una inqüestionable superioritat sobre el Barça amb el 3-0 aconseguit a  Torí i el trist 0-0 de la tornada.

El nerviós silenci del Barça augmenta per l’eloqüent silenci dels Neymar. La família Da Silva faria un gran favor al club si volgués eliminar d’arrel tot el neguit que acompanya l’equip als Estats Units en vigília de la seva estrena. Si Valverde havia oblidat com era el Barça per dins des que va marxar fa 27 anys, ara ha comprovat que no ha canviat tant.