Definitiu: Messi se salva de la presó

L'Audiència de Barcelona substitueix la pena de presó per una multa de 252.000 euros

 

  / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

La Audiència de Barcelona ha acordat substituir la pena de 21 mesos de presó imposada a l'internacional argentí del FC Barcelona Lionel Messi, per tres delictes contra la Hisenda Pública, per una multa de 252.000 euros.

En una resolució d'execució de sentència, la secció vuitena de l'Audiència de Barcelona, d'acord amb el criteri de la fiscalia, ha decidit substituir les tres penes de set mesos de presó imposades a l'astre argentí per una multa, per valor de 400 euros per cada dia de condemna, que suma en total 252.000 euros. 

SENSE ANTECEDENTS PENALS

La fiscalia havia sol·licitat a l'Audiència, el 23 de juny, que substituís la pena de presó per la sanció econòmica. D'acord amb la petició, el jugador del Barça evitaria ingressar a la presó i no li quedarien antecedents penals. El mateix passaria amb el seu pare, Jorge Horacio Messi, condemnat a 15 mesos.

Notícies relacionades

L'Audiència de Barcelona va declarar provat el juliol del 2016 que el jugador del Barcelona va ometre declarar a Hisenda, entre el 2007 i el 2009, els seus ingressos per drets d'imatge, mitjançant una estratègia, iniciada el 2005, consistent a crear l'aparença que els cedia a societats establertes a Belize i l'Uruguai.

Després es van formalitzar contractes de llicència, agència o prestació de serveis entre aquestes societats i altres domiciliades a Suïssa i el Regne Unit. D'aquesta manera, els ingressos del jugador no passaven per l'administració tributària espanyola i evitava pagar impostos. La suma defraudada va ser de 4,1 milions d'euros.