La Fiscalia s'oposa a deixar en llibertat Sandro Rosell

Consideren que hi ha un elevat risc de fuga pels béns i negocis de l'expresident del Barça en paradisos fiscals

ecarrasco38572108 barcelona 23 05 2017 el expresidente del bar a sandro rosell170606143332

ecarrasco38572108 barcelona 23 05 2017 el expresidente del bar a sandro rosell170606143332 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Els fiscals de l'Audiència Nacional, Vicente González Mota i María Antonia Sanz Gaite, han presentat davant la Sala Penal un contundent escrit amb el qual s'oposen a la llibertat provisional de l'expresident del Barça, Sandro Rosellempresonat des del 24 de maig pels delictes de blanqueig i organització criminal, segons informa la Cadena Ser.

Els fiscals fonamenten la seva decisió en el fet que existeix un elevat risc de fuga, ja que Rosell no té arrelament a Espanya i té nombrosos béns i negocis en paradisos fiscals, i en la gravetat de les penes, que poden arribar als nou anys de presó. Tampoc li serveix al Ministeri Públic que, tal com ha al·legat Rosell, sigui un home conegut "a nivell planetari". Recorda que molts altres s'han sostret de l'acció de la justícia malgrat això, segons les mateixes fonts.

EL TRACTE AMB TEIXEIRA

Notícies relacionades

A més, recalquen que existeixen converses gravades entre Rosell i el també investigat expresident de la federació brasilera de futbol, Ricardo Teixeira, en què parlen dels llocs més segurs per eludir la Justícia.

La investigació desenvolupada per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional ha permès provar, a judici de la Fiscalia, que Rosell va cobrar una comissió de 6.580.000 euros del frau total de 14,9 milions, per fer de tapadora de Ricardo Teixeira entre els anys 2007 i 2011. "Només el respecte al dret de defensa impedeix sentir-se faltat al respecte" davant "una explicació peregrina com aquesta", diuen els fiscals, que reclamen que continuï en presó provisional incondicional.