Arda Turan es retira de la selecció després de l'escàndol de la seva agressió a un periodista

El blaugrana va pegar i va insultar un informador en un avió

ecarrasco34399623 lens  france   21 06 2016   arda turan of turkey reacts duri170606125251

ecarrasco34399623 lens france 21 06 2016 arda turan of turkey reacts duri170606125251 / ANDY RAIN

2
Es llegeix en minuts

El futbolista del Barça Arda Turan va agredir verbalment i físicament un periodista a bord d’un avió després d’un partit amistós entre Turquia i Macedònia (0-0) disputat dilluns a Skopje. El cas ha desfermat un enorme escàndol al país i Arda va confirmar ahir que es retira de la selecció. L’anunci es va produir en una roda de premsa, poc després que el director tècnic de Turquia, Fatih Terim, expulsés el jugador de la concentració com a conseqüència de l’incident. «He fet coses equivocades mentre vestia l’uniforme de la selecció i, per tant, poso fi a la meva carrera», va dir Arda.

El diari Hürriyet informava que Turan va insultar repetidament Bilal Mese, un veterà columnista esportiu que cobreix les informacions de la selecció, i després el va agafar pel coll. Altres periodistes s’hi van interposar i van impedir que l’agressió continués. L’informador va confirmar que presentarà una denúncia.

El jugador del Barça, 30 anys, retreia al periodista articles escrits al diari Milliyet durant l’Eurocopa-2016, en què afirmava que Turan havia tingut una forta discussió amb el seleccionador Fatih Terim a propòsit del repartiment de les primes entre els jugadors, que demanaven més diners.

AGAFAT PEL COLL

«¿Qui t’ha donat permís per pujar a l’avió? ¡Fill de puta! ¡Dir que jo he anat pidolant diners!», va etzibar Turan al periodista, d’acord amb el que havia publicat Hürriyet’. El futbolista va reaccionar «de forma violenta» i es va produir «una agressió física, Arda Turan el va agafar pel coll», va explicar un testimoni, Evren Göz, periodista de la cadena NTV, present a l’avió.

«Digue’m Bilal Mese, ¿hi eres? ¿Eres amb nosaltres quan vas escriure sobre l’assumpte dels diners? ¿A qui els vam demanar? ¿Per què no parles ara? Et pregunto aquí, ¿qui et va ordenar escriure això?», va cridar Arda al periodista.

«Em cago en el que han deixat entrar una persona tan deshonrosa com tu en aquest avió. Puc deixar el futbol però no et deixaré deshonrar el meu honor, la meva família. El teu cap és Demirören [Yildrim, empresari de premsa]. ¿Treballes al diari del president de la Federació? », va dir el davanter del Barça, segons cita Hürriyet. Altres jugadors van haver d’intervenir en la baralla perquè Arda deixés de pegar al periodista.

Notícies relacionades

Sense reconèixer explícitament l’agressió, Turan s’ha referit a l’altercat en un llarg missatge publicat al seu compte d’Instagram. «No accepto que s’ataqui la meva persona, la meva manera de ser ni la meva família. ¿Està justificat el que vaig fer? No ho sé, però en lloc d’intrigar per l’esquena prefereixo dir les coses a la cara», va escriure. El blaugrana és un fervent partidari del president del país, Recep Tayyip Erdogan (a la foto). Turan té contracte amb el Barça fins al 2020.

Arda Turan, un car (gairebé 40 milions el 2015) fitxatge fallit del Barça, té molts números per abandonar el club després de dues temporades de fracàs. No obstant, el seu agent, Ahmet Bulut, ha insistit aquests dies en la premsa turca que Arda vestirà de blaugrana "fins que s'acabi el seu contracte", el 2020.