Bartomeu anuncia el fitxatge de Valverde per succeir Luis Enrique

"És l'entrenador per moltes raons, té capacitat, criteri i experiència i té un estil com el del Barça", argumenta el president

 

  / EFE / LUIS TEJIDO

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ernesto Valverde és el nou entrenador del Barça. Ho hauria pogut ser en el passat, quan va ser apadrinat per Andoni Zubizarreta en dues ocasions, i ho serà en el futur. Robert Fernández, successor de l’antic director tècnic, sí que ha convençut la junta de Josep Maria Bartomeu perquè confiï en l’extècnic de l’Athletic per a les dues pròximes temporades més una tercera d’opcional.

Valverde, de 53 anys, serà presentat dijous, i aterrarà al Camp Nou amb dos homes de confiança: Jon Aspiazu, el segon entrenador, i José Antonio Pozanco, exjugador i expreparador físic del Barça. La resta del cos tècnic es perfilarà en el transcurs dels pròxims dies.

ERNESTO, "MOLT FELIÇ"

L’informe de Robert Fernández va ser l’assumpte crucial de la reunió de la junta, que va aprovar el candidat del màxim executiu de futbol. Bartomeu es va aferrar a la formalitat i va dir que el nom de Valverde es va aprovar durant la cita. «He parlat amb l’Ernesto i és molt feliç», va dir Bartomeu.

El president no estava tan content, però per altres motius. Els altres temes que hi va haver sobre la taula eren aspres: decidir la postura oficial del club sobre la segona sentència de l’acció de responsabilitat i el procediment judicial que ha portat a la presó de Soto del Real Sandro Rosell, l’expresident del club i líder de la candidatura original del 2010 que després va renovar Bartomeu el 2015. El dirigent va avançar «el tancament de la carpeta» de l’acció promoguda contra Joan Laporta i els seus exdirectius amb la renúncia a presentar un recurs al Tribunal Suprem. En relació amb el cas Rosell, el Barça també es va fer a un costat, desentenent-se d’un procés que es considera particular.

"Té capacitat, criteri, coneixement i experiència. És un amant del futbol base" (Bartomeu)

Bartomeu preferia parlar de «la nova etapa» que obre el Barça després d’haver tancat dissabte el trienni de Luis Enrique amb la conquista de la Copa, el novè títol que deixa el tècnic asturià al museu. «La temporada no ha sigut exitosa; la junta, l’entrenador i els jugadors no estem satisfets», va exposar Bar-tomeu. Però aquest no ha sigut el motiu de la marxa de Luis Enrique, sinó la pròpia voluntat d’un tècnic que se sentia desgastat. Diumenge es van acomiadar a través de les xarxes socials els col·laboradors més pròxims de Luis Enrique (Juan Carlos Unzué, Robert Moreno, Rafel Pol i Joaquín Valdés) després que el Celta va anunciar-ne el fitxatge. El Barça, després d’escoltar Robert Fernández, va apostar per Valverde.

"He parlat amb Ernesto i està molt content i molt il·lusionat. És el moment adequat i precís de la seva carrera professional" (Bartomeu) 

«Té capacitat, criteri, coneixement, experiència, té una manera de treballar i un estil molt propis del nostre club, és molt treballador, un amant del futbol base i també de l’aplicació de noves tecnologies», va recitar Bartomeu a la sala de premsa davant gairebé tots els membres de la junta i els principals executius malgrat que es tractava d’una junta ordinària. L’assistència, en canvi, va ser extraordinària.

EL MOMENT IDEAL

El dirigent barcelonista va subratllar la vocació de Valverde per atendre el planter –l’índex de futbolistes propis en el primer equip ha baixat amb Luis Enrique– com una de les qualitats més valorades. El tècnic de Càceres, nascut a Viandar de la Vera el 9 de febrer de 1964, no era l’únic candidat proposat per Robert. Potser era el nom més comentat en anteriors sessions.

«L’Ernesto sap que en el passat el Barça l’havia volgut, però ara és el moment ideal de la seva carrera», va exposar Bartomeu, que va dir haver trucat al nou entrenador un cop elegit. Va reconèixer, però, que Robert havia contactat amb l’agent de qui va ser el seu company al Barça.

Bartomeu va confirmar que tanca l’acció de responsabilitat. Després de la decisió de la segona sentència, de l’Audiència Provincial, que ratifica la primera, el Barça no recorrerà al Suprem. Tot i que ho podria fer. El president va insistir que «el mandat de Laporta del 2003 al 2010» es va acabar amb pèrdues. Bartomeu accepta el dictamen dels tres magistrats, però es va queixar que la sentència «no resolgui la inseguretat jurídica» ni fixés «paràmetres comptables» a què atenir-se. «Quan vaig accedir a la presidència vaig deixar molt clar que no aniríem contra els exdirectius i les seves famílies», va apuntar Bartomeu, que en l’assemblea del 2010 va alçar la cartolina del vot a favor de l’acció.

Notícies relacionades

També va fer un pas al costat per distanciar-se de Sandro Rosell. Va assegurar que el club considera que no té res a veure amb el procediment i  que se’n sent al marge. «Ningú en diu res, del Barça», va comentar de la resolució judicial, malgrat que va admetre que el cas afecta la imatge del club. 

«És impossible que el Barça estigui en el cas de Rosell, però si es confirmés el club es personaria com a afectat»(Bartomeu)

«Si es confirmés que algun dels temes afectés el club, que és impossible, actuaríem en conseqüència i ens personaríem en la causa», va garantir Bartomeu, que va voler recordar els 'beneficis' que va deixar l’expresident, com ara la gestió en els fitxatges de Ronaldinho, Deco i Neymar, entre altres, i alguns acords de patrocini.