Rafinha pateix una lesió seriosa al genoll dret

"L'he vist enfonsat", confessa Rakitic sobre el brasiler, que estarà, segons va anunciar Luis Enrique, "diverses setmanes" de baixa

marcosl37907680 granada  spain   april 02   uche henry agbo of granada cf  r170402233817

marcosl37907680 granada spain april 02 uche henry agbo of granada cf r170402233817 / Aitor Alcalde

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Quan es va tirar a la gespa, els seus companys se’l van mirar preocupats, tement el pitjor. I sembla una cosa seriosa. No hi ha manera que Rafinha encadeni setmanes sobre la gespa sense patir contratemps físics. «Espero que no sigui res important perquè és un jugador que té un paper important», va admetre Robert Fernández, secretari tècnic blaugrana, a la llotja de Granada. «Té una lesió al menisc intern del genoll dret», va anunciar el Barça en un comunicat mèdic sobre el brasiler quan el partit encara s’estava disputant. «Pendent de més proves per saber-ne l’abast exacte», va aclarir després el club.

«És una pena», va confessar Alcácer, feliç perquè en el seu nou rol d’extrem dret va marcar un gol i va assistir Neymar en l’1-4 final. Se’l va veure més feliç que mai a l’exdavanter del València. I Luis Enrique estava dolgut per la lesió de Rafinha. «Serà una baixa important, passarà setmanes sense estar amb nosaltres», va dir el tècnic asturià, preocupat perquè l’interior havia trobat el seu lloc en el 3-4-3, on exercia d’extrem dret, i era bàsic també en el 4-3-3, on el va alinear inicialment com a interior esquerre. «Amb la lesió de Rafa, haurem de buscar solucions en aquella banda, sobretot amb jugadors que siguin versàtils», va proclamar Luis Enrique.

«Les plantilles guanyen títols»

Potser el triomf sobre el Granada li ha servit com a banc de proves per pal·liar la baixa de Rafinha, l’afectació del menisc del qual posa en perill que pugui tornar a jugar aquesta temporada. Queda tot pendent del que decideixin els metges. De moment, no hi ha més dades, però són males notícies. Per això, Luis Enrique proclama que acabarà necessitant tots els jugadors. «Són les plantilles les que guanyen els títols», va precisar el tècnic, feliç que el Barça sabés guanyar sense Messi. «A Leo sempre se’l troba a faltar, fins i tot en els entrenaments. Però deu haver disfrutat des de casa i així deu haver descansat», va dir Rakitic, recordant que la plantilla «està a mort amb Gerard Piqué, el jugador que més viu els colors del club. Som aquí per al que necessiti».

Notícies relacionades

Però ningú podia treure’s del cap la lesió de Rafinha, que ja va patir una greu lesió al mateix genoll (el dret) a l’inici de la temporada passada per una dura entrada de Nainggolan, el jugador del Roma. «L’he vist una mica enfonsat, l’hem intentat animar...», va afegir Rakitic, confirmant el que ja havia avançat Luis Enrique, que el perdria per «diverses setmanes». 

Sense Arda Turan, que estarà 21 dies de baixa com a mínim, i sense Rafinha. Però amb Neymar disfrutant del seu millor moment des que va arribar al Camp Nou després d’haver fet el seu gol 100. Té només 25 anys. «Els números de Neymar són els d’una bèstia com a futbolista. La va encertar venint al Barça. Espero que marqui 900 gols més», va assegurar Luis Enrique.