Luis Enrique dona suport a Piqué

"¿Els valors del madridisme? Com que soc més radical, val més que no em pronunciï", diu el tècnic

 

  / AP / MANU FERNÁNDEZ

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça reprèn la Lliga a Granada, el lloc on va conquistar el títol i davant un rival que es debat per eludir el descens. Les sensacions positives que poguessin emanar d’aquesta cita (20.45 hores) no auguren facilitats. Tot al contrari. «Les dificultats augmenten», va afirmar, convençut Luis Enrique.

Una frase que podrà repetir abans de cada partit perquè aquestes dificultats procedeixen de la creixent importància dels punts en joc: el Barça aspira a revalidar la Lliga i el Granada a seguir a Primera. En aquest capítol de complicacions, el tècnic va afegir el record de la primera volta (un raquític 1-0 gràcies a Rafinha) i que es tracti del retorn a la Lliga després de l’aturada de seleccions.

També s’hi podrien sumar les baixes. El Barça viatja a Granada sense Leo Messi ni Gerard Piqué. Es quedaran a casa per diferent motiu: el davanter per sanció i el defensa, per descans. També les seves personalitats són diferents. I el seu comportament.

LES MARTINGALES DEL BERNABÉU

Mentre el 10 fuig de conflictes, conservant sempre la boca tancada, sense declaracions ni entrevistes, el 3 no té manies a expressar-se com i quan vol. I aquesta setmana ho ha tornat a fer a l’assenyalar les martingales de la llotja del Bernabéu. A Luis Enrique li van preguntar la seva opinió sobre «els valors del madridisme» que ha posat en dubte el futbolista, a qui va qualificar de «respectuós» amb les opinions dels altres. «Com que soc més radical que Piqué, val més que no em pronunciï», va contestar el tècnic, que va ser futbolista del Madrid cinc temporades (1991-96).

Aquestes absències tan notables, no obstant, no alteren els plans de Luis Enrique sobre el plantejament tàctic. La presència o absència de Messi no implica la continuïtat o la supressió del 3-4-3 amb què Barça va reaccionar després del desastre de París a la Champions, corregit amb l’inoblidable 6-1. I amb altres actuacions solvents per més que sucumbís a la Corunya.

EL «DENS CALENDARI»

Notícies relacionades

I a tots els seus homes apel·larà davant «el dens calendari» del mes d’abril, amb 9 partits en 29 dies. S’acosta un nou cicle de rotacions, potser, més contingut que en anteriors fases de la temporada. L’equip ja no es pot prestar a assajos i alguns jugadors no garanteixen el nivell que sí que donen els titulars. «Ve un calendari d’una intensitat màxima, apassionant, tot i que més lleu que el de gener amb la Copa», va precisar Luis Enrique, al·ludint a la distància de dies entre els partits. La majoria estaran distanciats per quatre dies i no tres.

«Les meves sensacions són positives per la manera i la intensitat amb què s’entrenen els jugadors», va subratllar Luis Enrique per expressar el seu optimisme per fer un final de temporada com els anteriors, en què el Barça va sumar, com a mínim, Lliga i Copa. «Arriba l’època en què s’entreguen les notes com a l’escola, i la gent s’aplica molt més; m’imagino que serà una cosa general en tots els equips», va apuntar l'entrenador del Barça.