Neymar, l'assistent

El davanter brasiler del Barça comptabilitza 20 passades de gol aquesta temporada, 14 de les quals per a Messi i Suárez, set cadascun

rpaniagua37743268 barcelona    19 03 2017       deportes        neymar supera 170319231330

rpaniagua37743268 barcelona 19 03 2017 deportes neymar supera 170319231330 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / MARCOS LÓPEZ / BARCELONA

Neymar assisteix i Messi i Suárez marquen. Vint-i-cinc gols ha fet el millor jugador del món a la Lliga i 21 el seu amic uruguaià, però tots dos tenen molt a agrair a Neymar, el davanter més desequilibrant del Barça les últimes setmanes. Trenca les defenses (va ser colossal la galopada que va fer al minut 89 contra el València, recorrent tot el camp, deixant dos rivals pel camí i servint un gol fet a André Gomes) i disfruta regalant assistències, encara que acabaria més feliç els partits només amb una mica més de sort de cara a porteria. I és que l’allau ofensiva que desborda per la banda esquerra del Barça no acaba de fructificar en un raig de gols.

Sense anar més lluny, diumenge passat davant l’equip valencianista Neymar va tornar a quedar-se a zero, tot i ser el més desequilibrant i el que més vegades va buscar el xut. Però ja fos pel miraculós peu del porter Alves o pel pal (en el tir de falta) o per manca de punteria, Neymar no va poder arrodonir una extraordinària actuació arribant als 100 gols com a blaugrana (ara en suma 99 en 176 partits en totes les competicions). 

ELS BENEFICIARIS

Vuit gols a la Lliga, 4 a la Champions i 2 a la Copa són els números realitzadors de Neymar aquesta temporada, però on les seves xifres sobresurten per sobre de qualsevol altre jugador és en les assistències. Ni més ni menys que 20 passades de gol comptabilitza per ara el brasiler en aquesta campanya, i fins i tot és generós en el repartiment: set han sigut per a Messi i set per a Suárez. 

Neymar és el jugador  que més faltes ha rebut aquesta temporada (102) i està a un sol gol d'aconseguir els 100 amb el Barça en totes les competicions

És a dir, que entre tots dos es reparteixen el 70% de les assistències de gol del seu company. I així tots tan amics, cosa que realment són i que es fa evident tant en els partits, quan celebren sempre junts cada gol, com en els entrenaments, en què és impossible veure el trident per separat, ja sigui sortint del vestidor abans d’iniciar els entrenaments o en els rondos.

Les sis assistències restants, Neymar les comptabilitza de manera individual: Iniesta, Arda Turan, Mathieu, Alcácer, André Gomes i Sergi Roberto (una centrada que va possibilitar eliminar el PSG) han sigut els altres beneficiaris de les seves passades. Neymar assisteix, també marca, i defensa, en una altra de les virtuts que més bé ha sabut explotar Luis Enrique, especialment aquesta temporada, després de l’aplicació del taquicàrdic 3-4-3. Suárez molesta i es trenca la cara amb els centrals, a vegades Messi va a la pressió (l’únic que té butlla per desistir d’aquesta tasca) i  Neymar colla per la banda, per on aquesta campanya se l’ha vist córrer tant endavant com enrere. És l’exigència del nou sistema, que obliga a treballar molt fort els de davant per no deixar descoberts els de darrere.

EL MÉS ESTOVAT

Notícies relacionades

Tot i així, fins a tres vegades es va plantar el València en un mà a mà davant Ter Stegen i només en una Munir va encertar. És el perill del 3-4-3, però el divertimento està assegurat. I si parlem de divertir-se, 'Ney' està disposat a carregar-se l’equip a coll quan el millor no està fi, com va passar davant el PSG, xutant el segon penal, el llançament de falta i l’assistència a Sergi Roberto, i donant sempre la cara, per més puntades de peu que rebés. De fet, és a qui més estoven a la Lliga (102 faltes li han xiulat els àrbitres) i, segurament, és el que menys s’arronsa de tots. Més aviat, les trompades tenen l’efecte contrari del que busquen: com més cops li donen, més reclama la pilota.

Per això va ser tan enyorat a Riazor, l’última castanya del Barça a la Lliga, i per això es va tornar a disfrutar d’ell contra el València. Neymar assisteix i Messi i Suárez marquen, no hi ha cap fórmula millor per al Barça quan s’arriba al tram decisiu en totes les competicions. 

Temes:

Futbol Neymar