El Barça guanya sempre amb Umtiti i perd sense ell

El defensa francès va ser titular en 16 de les 18 victòries de la Lliga i no va jugar en els nou partits sense triomf

jdomenech37548357 barcelona    04 03 2017       deportes              umtiti c170313202552

jdomenech37548357 barcelona 04 03 2017 deportes umtiti c170313202552 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El factor Umtiti comença agafar forma al Barça i ja traspassa la categoria de mera casualitat. La caiguda de Riazor davant el Deportivo (2-1) va escriure un capítol més de la decisiva influència que exerceix la presència o l'absència del defensa francès en l'alineació. Umtiti ha sigut titular en 16 de les 18 victòries del campionat, però no ha jugat en els nou partits que s'han saldat amb empat o amb derrota.

El Barça guanya amb Umtiti i perd punts sense ell. Ni Messi presenta una estadística semblant, tan irreprotxable. El central no s'ha emportat mai cap disgust a la Lliga. Ha vençut en els 16 partits que ha jugat. Les altres dues victòries del Barça (4-0 al Deportivo i 4-1 a l'Espanyol al Camp Nou) van arribar sense ell.

La dada més rellevant és que Umtiti no va estar en cap dels nou partits sense victòria. Ni en els sis empats (Atlètic, Màlaga, Reial Societat, Reial Madrid, Vila-real i Betis) ni en les tres derrotes (Alabès al Camp Nou, Celta i Deportivo).

DE MENYS A MÉS 

Potser el cos tècnic de Luis Enrique ha fet una ullada a l'estadística tenint en compte la creixent presència d'Umtiti en les alineacions. Sam va jugar 15 dels 26 partits fins al parèntesi del desembre, i des del gener ha disputat 16 dels 19 del calendari de l'equip. La seva suplència davant el Deportivo obeeix a la necessitat que disfrutés d'un descans després d'haver encarrilat 10 partits consecutius. Umtiti es va asseure i el Barça va caure, com presagiaven els antecedents.

Notícies relacionades

La impecable trajectòria del jove jugador francès, nascut a Yaoundé (el Camerun) el 14 de novembre de 1993, es torça en les altres competicions, on no ha pogut esquivar les ensopegades. Va disfrutar de 10 victòries en 15 partits entre la Supercopa, a la Champions i a la Copa del Rei, però també va estar present en els dos empats amb l'Hèrcules i l'Atlètic i en les tres derrotes davant el Manchester City, l'Athletic i el PSG.