FUTBOL INTERNACIONAL

L'harakiri d'Emery

El tècnic basc diu que no s'ha plantejat dimitir arran de les ferotges crítiques de la premsa francesa pel seu covard plantejament contra el Barça

rpaniagua37630591 psg s spanish coach unai emery  gestures as he speaks to the170311204744

rpaniagua37630591 psg s spanish coach unai emery gestures as he speaks to the170311204744 / Michel Euler

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Una de les múltiples imatges que corre aquests dies per les xarxes socials és la del llibre publicat per Unai Emery fa cinc anys, quan era entrenador del València. Mentalidad ganadora. El método Emery és el títol d’una obra que va quedar bastant desacreditada al Camp Nou. La conya, merescuda d’altra banda, és majúscula per a un tècnic que va patir una rebolcada terrible dimecres passat. 

Totes les lloances que havia rebut a l’apallissar el Barça a París (4-0) es van fondre amb l’heroica remuntada. Molts van mirar l’àrbitre, especialment a Espanya, però la premsa francesa no va dubtar a culpar-ne directament el tècnic basc per la seva covardia. L’harakiri d’Emery no s’ha aturat. El seu futur al París SG pinta fatal.

REUNIÓ AMB EL XEIC

El club va confiar en Emery per substituir Laurent Blanc a l’estiu. Va ser una negociació complexa que es va saldar amb una indemnització de 20 milions per al francès i un contracte fins al 2018 per a Emery, que cobra cinc milions anuals.

Ja va tenir problemes als inicis, amb dues derrotes en set jornades en una Lliga que se li ha complicat. El Mònaco va guanyar ahir el Bordeus (2-1) i té cinc punts més que el Niça. El PSG, que intentarà alleujar les penes aquesta nit en la visita al cuer Lorient, és a sis del liderat. 

Emery s’asseurà a la banqueta, encara que més d’un seguidor ja l’hauria liquidat. «Soc l’entrenador que soc gràcies a la meva constància. He passat molts mals moments en la meva carrera. Si hagués volgut dimitir al PSG, ho hauria fet en el meu segon partit», va dir ahir l’entrenador, que es va reunir amb el president Nasser Al-Khelaifi.

«Em va preguntar com estava i com estava l’equip. Vam parlar de superar aquest moment, però també del futur. Tenim motivació per acabar bé la temporada guanyant la Lliga. El PSG seguirà creixent amb mi». 

TRISTESA I CÒLERA

Notícies relacionades

Emery va perdre a Barcelona la primera de les seves 13 últimes eliminatòries europees. Amb el Sevilla va conquistar tres Europa Leagues consecutives. La seva xerrada en el descans, revelada pel diari L’Équipe, tampoc va apassionar els jugadorés. «Escolteu-me. Tot i que jo en la meva carrera només he jugat a la Segona Divisió tinc molta més experiència que vosaltres. Per tant, ¡escolteu-me!», els va deixar anar. Cavani va retallar distàncies però l’equip va acabar sense ànima. 

El president va donar el seu «suport total» al míster, però el seu empipament no fa presagiar rs de bo. «No vam estar a l’altura. Sento una barreja de tristesa i còlera pel que va passar, però això ens servirà per ser més forts», va comentar Al-Khelaifi, que no va perdre l’oportunitat de referir-se a l’àrbitre del Camp Nou, com també Emery. «Va influir en el resultat, però és una cosa incontrolable. Necessitem guanyar-nos el respecte», va dir el preparador.