Barça, el forat del 'dos'

El club activa l'opció per fitxar Juanfran, lateral dret del Deportivo, supeditada l'operació a un triomf al Calderón

marcosl37297686 par779  par s  francia   14 02 2017   el jugador del par s s170222180250

marcosl37297686 par779 par s francia 14 02 2017 el jugador del par s s170222180250 / Etienne Laurent

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Alves se’n va anar al Juventus i la vida a la banda dreta del Barça va canviar per a tots, començant pel mateix Luis Enrique, que en la seva primera roda de premsa de la temporada (juliol del 2016) va admetre, amb bones paraules, això sí, el seu disgust. «Va ser la primera notícia de l’estiu. Em va sorprendre», va confessar el tècnic, dolgut perquè una peça tan essencial de la seva estructura tàctica –Alves era molt més que un lateral, exercia de soci, còmplice i contrapès amb Messi en aquest carril i els dos jugadors s’entenien només amb la mirada– marxava a Itàlia, alliberant el club, tot s’ha de dir, d’una elevada fitxa per equilibrar la massa salarial de la plantilla.

Ara, el Barça es fixa en Juanfran, el lateral dret del Deportivo (complirà 29 anys al setembre), sempre que tingui opcions a la Lliga. Tot passa per guanyar al Calderón i activar aquesta operació (la clàusula és de 8 milions d’euros, però podria venir per menys diners) per tenir una alternativa a Sergi Roberto, a qui se’l veu patir més del compte els últims partits. 

FINS AL 2 DE MARÇ

La vida per a Luis Enrique va canviar al perdre la seva ala dreta, amb tot el perjudici que això suposava per al Barça. Va canviar la vida per a Sergi Roberto, excel·lent interior, ordenat i pulcre migcentre, a qui van obligar a assumir un rol que no havia fet amb regularitat.

De sobte, li va tocar ser el dos del Barça, un assumpte transcendent perquè en aquesta zona es mou Messi. I se’l veu més incòmode, obligat a fer funcions que no va interioritzar en el seu aprenentatge a La Masia.

Acostumat a ser interior  i fins i tot migcentre, a Sergi Roberto se'l veu patir ara com a defensa

Acostumat a ser interior 'box to box' (d’àrea a àrea), Sergi Roberto pateix quan ha de córrer enrere. En els dos últims partits, i amb l’equip desequilibrat per altres raons que van més enllà de l’inquilí del dos, Draxler el va sotmetre a una tortura a París i el Leganés es va aprofitar d’un error seu en la sortida de la pilota per firmar l’empat amb el gol d’Unai López.

 

Pateix Sergi Roberto, com es va veure diumenge passat. Pateix Luis Enrique. I pateix, a més, Aleix Vidal, que havia renascut per a aquesta posició, rebel·lant-se contra la marginació que va viure els cinc primers mesos fins a l’entrada de Theo, el lateral esquerrà de l’Alabès. De sobte l’exsevillista es va veure en un hospital de Vitòria acomiadant-se de la temporada, obrint un esvoranc encara més gran en aquesta zona de la defensa. Un esvoranc que obliga el club, seguint les ordres de Luis Enrique, a prendre mesures urgents.

Al Barça se li acaba  el termini. Abans del 2 de març ha de decidir si fitxa un altre lateral

Notícies relacionades

Al Barça, a més, se li acaba el temps per portar aquest nou lateral dret perquè el 2 de març finalitza el termini. Una peça que Luis Enrique només podria usar a la Lliga ja que no està permesa la seva inscripció a la Champions ni tampoc podria jugar la final de Copa. Juanfran, el defensa del Deportivo, és l’opció, però tot quedarà supeditat al que passi diumenge que ve al Calderón.

CLÀUSULA DE VUIT MILIONS D'EUROS

Capa (Eibar), Rosales (Màlaga) i Michel Macedo (Las Palmas), encara que pateix una lesió muscular que el tindrà tres setmanes més de baixa, han figurat en aquest càsting de laterals. Juanfran està cedit per tercer any consecutiu del Watford al Depor –ha sigut titular en 19 de les 23 jornades de Lliga– i és la via més factible per al Barça. Alves se’n va anar a l’estiu i lliure, sense deixar ni un euro («marxar gratis va ser una hòstia amb classe», va dir el brasiler en al·lusió a la junta del Barça) i Luis Enrique el va trobar a faltar des del primer dia. «Dani era un jugador especial, afectuós, alegre, un futbolista exemplar». Ara, encara l’enyora més.