Barça, distància amb la crisi

Messi viatja al Caire per a un acte contra l'hepatitis C en una setmana inusual, a l'espera de bones notícies a Mestalla

ecarrasco37384860 the media wait for barcelona s argentinian striker lionel me170221214250

ecarrasco37384860 the media wait for barcelona s argentinian striker lionel me170221214250 / MOHAMED EL-SHAHED

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

A l’espera que es puguin produir bones notícies aquesta nit a Mestalla, els jugadors del Barça intenten aprofitar els dos dies de festa que els ha donat Luis Enrique, en una setmana inusualment buida de futbol per a ells, per agafar distància amb l’estat depressiu que envolta l’equip. Alguns ho han fet en el sentit físic, com Leo Messi, que va assistir a una gala benèfica al Caire a favor del tractament contra l’hepatitis C, tot i que la majoria, amb activitats destinades a perdre de vista per 48 hores les obligacions quotidianes. Descans i negocis per espantar la crisi.

Dilluns va ser Piqué qui es va relaxar amb un partit de pàdel amb el seu amic Carles Puyol en la presentació d’una pista a l’empresa que posseeix a Rubí. El central va comparèixer somrient i relaxat, amb la seva família (excepte Shakira), i no va deixar escapar l’ocasió d’exercir de portaveu no oficial i airejar una consigna optimista destinada a frenar especulacions. «Estem a mort amb Luis Enrique», va dir. Ahir dimarts, Leo Messi, acompanyat dels seus dos germans, Rodrigo i Matías, va viatjar al Caire. L’argentí és allà el cap visible d’una campanya contra l’hepatitis C, una malaltia d’alta incidència a Egipte i amb pocs mitjans per combatre-la. «Ningú s’hauria d’esperar per tenir un tractament», diu Messi en la consigna.

«ETS MILLOR QUE RONALDO»

Primer havia visitat la piràmide de Gizeh, tot plegat acompanyat d’una enorme expectació i de grans mesures de seguretat, i després va anar a l’hotel on es va celebrar la gala. Alguns fans que l’esperaven a l’entrada el van rebre amb crits de: «Ets millor que Ronaldo», mentre sonava l’himne del Barça en el seu honor.

Un acte coronat amb una actuació musical i l’entrega d’un trofeu va liquidar el viatge llampec de l’astre argentí, mentre a Barcelona les opinions discrepaven entre els que asseguren que el seu empipament després de marcar el penal contra el Leganés va ser degut als xiulets de l’afició i els que neguen rotundament que Messi estigui molest amb els seguidors culers. El davanter argentí va evitar fer declaracions al Caire, excepte un parell de frases protocol·làries per honrar la història d’Egipte i la bellesa dels seus monuments.

L'OPTIMISME DE STÓITXKOV

Però per insuflar optimisme en l’ambient, potser n’hi ha pocs com Hristo Stóitxkov. El davanter búlgar va anar a Martorell a presentar un Cruyff Court –petit camp de futbol públic per a nens i nenes– que patrocina la fundació de l’ídol holandès juntament amb l’Obra Social La Caixa i el Barça. Stóitxkov es va mostrar «convençut» que els blaugranes «reaccionaran» i es va llançar a una furibunda defensa dels jugadors de Luis Enrique: «No es pot jutjar un equip que ho ha guanyat tot per un mal partit. A aquest equip no se li pot demanar més. Ha guanyat títols que cap altre equip podia somiar», va recordar el davanter búlgar. «Havia de venir un resultat com el de l’altre dia a París i punt.

Notícies relacionades

Els que hem jugat a futbol sabem que això es pot arreglar», va afegir Stóitxkov, per a qui parlar de final de cicle del Barça és absurd perquè «cada any surt algun jugador important i es guanyen les coses que s’han de guanyar». En aquest sentit, va recordar que a ell li va tocar viure un altre 4-0, a Atenes, en la final de Champions contra el Milan, «i va ser molt dur», va recordar també va dir que a vegades aquestes golejades serveixen per reaccionar, com el 6-3 encaixat contra el Saragossa en l’època del Dream Team. «Després vam guanyar 16 partits seguits i vam ser campions», va deixar anar Hristo a manera de pastilla per insuflar la  il·lusió que els falta als aficionats culers. 

LA CRUYFF COURT DE MARTORELL

La Cruyff Court de Martorell és la 14a de Catalunya i la 221a en el món. A l'acte inaugural hi van assistir l'alcalde Xavier Fonollosa, la viuda de Johan Cruyff, Danny, el vicepresident primer del Barça, Jordi Cardoner, el director de l'Àrea d'Acció Comercial i Educativa de la Fundació la Caixa, Xavier Bertolín, i la directora de la Fundació Cruyff, Pati Roura.