El Barça va jugar amb 10 estrangers titulars per primera vegada a la Lliga

Sergi Roberto va ser l'únic català en l'onze inicial que va presentar Luis Enrique en l'agònica victòria sobre el Leganés

marcosl37364811 barcelona    19 02 2017       deportes         rafinha y dig170220094019

marcosl37364811 barcelona 19 02 2017 deportes rafinha y dig170220094019 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Després de la catàstrofe de París, Luis Enrique va fer servir la unitat B del Barça. Una unitat B que contenia, no obstant, un missatge revelador: hi havia 10 estrangers en l'11 inicial blaugrana, una cosa mai vista a la Lliga. Només Sergi Roberto, nascut a Reus (Tarragona), trencava la foto del Barça més estranger, revelant el paper cada vegada més marginal de La Masia. Un equip que, a més, va patir moltíssim per guanyar, i de penal, el Leganés.

"Jo lo sento, quan hi ha un jugador amb la samarreta del Barça no distingeixo si és asturià o mexicà" (Luis Enrique)

Però la lectura d'aquesta alineació, més enllà d'estar plena de suplents, que segueix sense fer el salt de qualitat necessari, revelava també el pes decreixent del planter al Barça. Hi havia tants jugadors formats a la casa (Messi, Rafinha i Sergi Roberto) com futbolistes francesos (Mathieu, Umtiti i Digne) en la criticada aposta per renovar l'equip amb talent de fora, sense que cap jove del filial s'hagi consolidat en el primer equip en els tres últims anys.

Notícies relacionades

Luis Enrique, en canvi, no li va donar cap importància a aquest detall. "Jo ho sento. Quan hi ha un jugador amb la samarreta del Barcelona no distingeixo si és asturià o mexicà o d'on sigui.. M'explico. Jo no ho distingeixo", va recalcar l'entrenador per relativitzar aquesta dada.

10 + 1, el Barça titular davant el Leganés

La involució, no obstant, ha sigut notable. Amb Tito Vilanova d'entrenador,Tito Vilanova  i al camp del Llevant (25 de novembre del 2012), el Barça va començar un partit amb només dos estrangers: Messi i Alves. La lesió del lateral brasiler va provocar l'entrada de Montoya, que va permetre assistir a una fotografia única: un Barça format per 11 jugadors del planter, que tenia vuit jugadors catalans. Davant el Leganés, tot era radicalment diferent: 10 estrangers i un català. "Jo faig les alineacions partint del que és el millor per al meu equip, tots són jugadors del Barça i res més", va argumentar Luis Enrique