Diversos encaputxats agredeixen seguidors del Barça a Vitòria

Un aficionat, directiu d'una agència de viatges, va haver de ser ingressat a l'hospital al rebre un cop al cap

rpaniagua37282159 deportes vitoria seguidores del alaves agreden a aficionados170213180657

rpaniagua37282159 deportes vitoria seguidores del alaves agreden a aficionados170213180657

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / BARCELONA

Un aficionat barceloní, que s'havia desplaçat fins a Vitòria, va resultar ferit al rebre un cop al cap després que un grup d'encaputxats, presumiblement seguidors radicals de l'Alabès, entrés en un bar ubicat a uns 500 metres de l'estadi de Mendizorroza.

El ferit, amb un fort cop al cap, seguia ahir a la nit en observació a l'hospital de Vitòria, mentre diversos familiars es desplaçaven des de Barcelona per estar al seu costat. L'agredit (J. A.) és el directiu d'una important agència de viatges de la capital catalana que opera per internet i té 46 anys.

Tant el Barça com l'Alabès van elaborar comunicats en què van condemnar els incidents. "Una vegada més i amb tota fermesa rebutgem qualsevol conducta violenta, a l'espera que es pugui aclarir l'origen i l'autoria d'aquests fets", va indicar el club blaugrana. "En cas de confirmar que algun dels implicats sigui abonat, el Deportivo Alabès valorarà les mesures a emprendre respecte a aquestes persones", va afirmar el club basc.

UNA BATUSSA MOLT VIOLENTA 

Notícies relacionades

La batussa va ser molt violenta, segons van confirmar diversos testimonis presencials a mitjans locals i als catalans desplaçats fins a la capital basca, ja que van volar literalment les cadires del bar. Els encaputxats, aproximadament uns 50, anaven proveïts de barres i de bats de beisbol

L''ertzaintza' (policia autonòmica basca) va trigar entre 10 i 15 minuts a arribar al lloc dels incidents i, segons sembla, només va practicar una detenció, la d'un jove seguidor de 19 anys, que pertanyia al grup d'aficionats blaugrana que van viatjar a Vitòria. A més de la persona ingressada hi va haver un altre ferit encara que no va requerir, en aquest cas, ser conduït fins a l'hospital. L'altercat va tenir lloc cap a les 14.30 hores i es va xifrar en una vintena els seguidors blaugrana que en aquell moment es trobaven a l'interior del bar, situat al carrer de Nieves Cano de Vitòria. La policia basca va escortar els aficionats del Barça fins als accessos a l'estadi de Mendizorroza.