LA LIGA DE CAMPEONES

Comença el que és bo

L'equip blaugrana afronta el primer assalt dels vuitens contra un PSG sense Thiago Silva amb el repte de guanyar sense pensar en la tornada

rpaniagua37283385 football soccer   paris st germain v fc barcelona   uefa cha170213213725

rpaniagua37283385 football soccer paris st germain v fc barcelona uefa cha170213213725 / BENOIT TESSIER

3
Es llegeix en minuts
Eloy Carrasco
Eloy Carrasco

Periodista

ver +

La Champions de debò, la del tot o res en dos assalts, torna avui per al Barça a París, una ciutat que no li ha anat malament els últims anys, i amb un comandant rival nou a la plaça, Unai Emery, potser un dels entrenadors que amb més tossuderia ha intentat combatre el Barça. Amb molt poc èxit, per cert. Però si una cosa caracteritza Emery és la tenacitat, i ell està segur que alguna vegada se sortirà amb la seva. Fins i tot poètic es va posar en la conferència de premsa al Parc dels Prínceps per evocar el que li inspiren aquests vuitens: «Cada oportunitat la sento com un tresor».

El que passa és que el Barça no és un botí senzill d’arrencar, com saben bé tant Emery (només una victòria en 23 enfrontaments com a tècnic) com el PSG, que se n’ha anat a la lona en els duels de les temporades més recents (a quarts de final, el 2013 i el 2015).

El Barça va aterrar al migdia a París amb els papers meteorològics canviats: va marxar sota la pluja de Catalunya i es va trobar a la capital francesa amb un gran sol mediterrani. Emery va parlar al matí i Luis Enrique ho va fer a la tarda, bones paraules, molt respecte en els dos plantejaments.

A PROP DE LA MILLOR VERSIÓ

Tots dos poden presumir que els seus respectius equips han superat setmanes de titubejos i s’acosten a les seves millors versions. El Barça del desordre al centre del camp respira millor perquè ja són aquí Busquets i Iniesta; i hi ajuda força saldar amb un 0-6 la visita al que serà el rival en la final de Copa. 

A Emery se li va torçar la jornada al saber que el seu gran bastió, el capità i líder defensiu Thiago Silva, no jugarà per una lesió d’última hora. S’hi ha d’afegir la coneguda baixa de l’altre Thiago, l’exblaugrana Motta, sancionat.

I, evidentment, hi ha Messi, màquina gairebé infal·lible perquè és sobrehumà, amb el punt de mira molt fi en aquesta Champions, en què suma 10 gols, dos triples inclosos. El tècnic del PSG no va emfatitzar gaire en l’amenaça que comporta l’argentí, a qui ja ha patit molt. «No farem canvis dràstics», va respondre a una pregunta concreta. Va semblar més interessat a subratllar la importància que poden tenir en el partit «els duels individuals», i va advertir: «Els meus jugadors estan molt motivats. Per al Barcelona també serà dur».

NOMÉS UNA ENSOPEGADA

Luis Enrique presenta un Barça gairebé immaculat a Europa, amb tan sols una derrota en la lligueta (contra el City) i cinc victòries, amb una vintena de gols, dels quals, és estrany, Luis Suárez només en va marcar dos, en el debut contra el Celtic. I l’uruguaià és clau perquè té un talismà a les botes: quan ell marca, el Barça no perd mai.

 Ho ha fet en 70 partits des que va arribar al Camp Nou, amb 65 victòries i 5 empats.

El 'nou' del Barça tindrà al davant el seu compatriota Cavani; paisà fins i tot de ciutat (Salto), que ha marcat 25 gols a la Lliga i 6 a la Champions, alliberat de l’ombra i els treballs forçats a què l’obligava la convivència amb Ibrahimovic. Aquest dimarts compleix 30 anys i amenaça de celebrar-ho amb gols. L’obsessió del PSG, no obstant, és no encaixar-ne.

Notícies relacionades

El Barça, va dir Luis Enrique, afronta el partit amb les seves millors armes malgrat les baixes per lesió d’Aleix Vidal i Mascherano. A l’eix de la defensa hi torna Piqué, reservat a Vitòria. «Ell no vol descansar mai, però o el protegim una mica o hi ha risc de lesió», va afirmar el míster, que prefereix pensar en el matx «com si el de tornada no existís».

 «No hi ha res millor per a l’eliminatòria que guanyar aquí».