El Barça assegura que ha demanat a Piqué i els capitans no parlar dels àrbitres

El director general del club, Òscar Grau, diu que "potser caldrà prioritzar" renovacions

grau

grau

2
Es llegeix en minuts
ALBERT GUASCH / BARCELONA

El director general del FC BarcelonaÒscar Grau, ha assegurat aquest matí que els executius del club, sense precisar qui, han parlat amb Gerard Piqué, els capitans i els entrenadors per evitar parlar dels àrbitres. "Hem d'estar junts en aquest tema", ha dit.

Grau ha explicat que sintonitza més amb la postura de Luis Enrique d'estalviar-se les queixes sobre els àrbitres que les crítiques de Piqué, encara que "entenc -ha dit- la seva frustració per decisions concretes". "El Barça ha de ser elegant. En la meva època com a jugador d'handbol mai criticava els àrbitres perquè entenia que s'havia de demostrar al camp que ets millor". 

PRIORITZAR

Al ser preguntat per les negociacions de renovació de Messi Iniesta, Grau ha indicat que el club es vol assegurar la continuïtat dels dos jugadors, però ha subratllat la necessitat d'ajustar-se al pressupost i a la premissa que no es pot gastar més del 70% en massa salarial. I, en aquest sentit, de forma misteriosa ha afegit: "Volem tenir els millors, però potser hem de prioritzar". No ha precisat si això significarà prescindir d'alguna estrella de salari alt.

Durant un esmorzar organitzat per Fòrum Europa, Grau ha declarat sobre Messi que encara li queda un any i mig de contracte -"per tant, encara hi ha temps"- i ha remarcat que "vull tranquil·litzar els socis. Seria estúpid deixar-lo marxar. De fet, ens agradaria cuidar particularment els jugadors que s'han criat amb nosaltres; s'haurien de retirar al Barça", però ha subratllat que la institució ha de mantenir "el cap fred. El desig del club és que el millor jugador del món i de la història segueixi amb nosaltres".

EL LLEIG A LA FIFA

Grau, a quI ha presentat Josep Maria Bartomeu, president de l'entitat, ha admès que la renovació de Luis Enrique corre més pressa al finalitzar el seu contracte aquest estiu, però ha evitat pressionar el tècnic asturià. I a nivell tècnic ha assegurat que no es produirà cap fitxatge en aquest mercat d'hivern tret que hi hagi una sortida. No ho ha descartat.

Grau no ha pogut evitar que durant l'esmorzar, convocat per desgranar l'estratègia empresarial del club, s'aprofundís en la plantada dels futbolistes blaugranes a la FIFA en la gala de The Best. Malgrat la incomoditat dels directius davant la insistència en el tema, Grau ha dit que "la FIFA ha entès la situació" de voler prioritzar el compromís de Copa d'aquesta nit davant l'Athletic.

Notícies relacionades

"A Gianni Infantino (president de la FIFA) li hauria agradat que hi fóssim, però ho van entendre. Aquesta nit tenim un partit molt important i el resultat és el primer", ha dit. 

Per cert, Grau ha pronosticat un 3-0 aquesta nit davant l'Athletic. I ha desitjat que un gol el marquessin Neymar o André Gomes. "Tinc ganes de veure'l explotar", ha dit. No serà possible. Luis Enrique ni tan sols ha convocat el portuguès.