LA POLÈMICA ARBITRAL

Sánchez Arminio confirma que el comitè d'àrbitres denunciarà Piqué

"Cada setmana em donen més la raó", sosté el defensa blaugrana, gens preocupat per la resposta dels col·legiats

sanchez-arminio

sanchez-arminio

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Hi haurà denúncia. Els àrbitres no només volen investigar Piqué sinó que també desitgen prendre mesures. El conflicte entre l’estament arbitral, liderat per Victoriano Sánchez Arminio, el president del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA), i el central blaugrana passa de les paraules als fets. No hi ha marxa enrere. Cada setmana que transcorre, la situació es crispa més. En només quatre dies, Piqué ha deixat clar que no vol callar davant del que ell considera una injustícia. I els àrbitres, per la seva part, tampoc.

Tot va arrencar a San Mamés. Aquell va ser el primer episodi. Però no es va aturar en el partit de Copa quan Piqué va recordar que «tots sabem com funciona això». A partir d’aquí, els àrbitres van entrar en acció, cansats de les crítiques que reben del central. «L’advocat ho veurà i es decidirà, però lògicament quan es fiquen així amb l’estament, cal denunciar-ho», va recalcar ahir Sánchez Arminio en declaracions a La Sexta, traslladant així la responsabilitat al Comitè de Competició.

EL PRECEDENT DEL 2013

El CTA remetrà, precisament, un escrit a aquest comitè perquè investigui les paraules de Piqué, tant a Bilbao com a Vila-real, on va tornar a recordar que el col·legiat gallec Iglesias Villanueva ometés un clar penal de Bruno. «Hem de ser infinitament superiors al rival per guanyar», va precisar Piqué en una frase que està repetint en els últims dies. Per més que el CTA activi els mecanismes legals necessaris per sancionar-lo, el defensa del Barça no té dubtes. «Cada setmana em donen més la raó», va proclamar Piqué, convençut que no es farà enrere en aquestes queixes. Una queixes que venen de lluny, per més que s’hagin intensificat últimament. Venen, per exemple, del mes de març del 2013 quan en un clàssic entre el Reial Madrid i el Barcelona, el blaugrana va fer el gestos de les manilles reclamant un penal de Sergio Ramos a Adriano.

Ara, a més a més, Piqué creu que té arguments més que ferms per defensar idèntica postura crítica contra els col·legiats. En dos partits, segons el central, li han deixat de xiular quatre penals al Barcelona: dos a San Mamés (un a ell, un altre a Neymar) i dos al nou Estadi de la Ceràmica (tots dos per mans de Bruno). «Que perdi el temps analitzant les meves declaracions», es va limitar a dir de manera despreocupada després de l’empat de diumenge passat.

EL VÍDEO

Mentre Busquets reclamava l’ajuda del «videoarbitratge», cosa que detesten, precisament, els mateixos col·legiats, i Mascherano feia diferències entre la seva mà («jo no me la puc tallar», va dir l’argentí) i la de Bruno en el xut de Messi («han de veure quina ocupa un espai natural i quina no», va subratllar el Jefecito), Piqué continua amb la seva croada arbitral. Té alguna cosa més que la mirada posada en els jutges de la Lliga i fins i tot aquestes protestes amb aquell gest al nou Estadi de la Ceràmica dirigint-se a Javier Tebas, el president de la Lliga de Futbol Professional (LFP).

Notícies relacionades

«No ha passat res. ¿A qui era? Ja ho sap ell», va comentar el central emfatitzant que es van veure «dues mans clares de Bruno». Mans que unides a l’entrada d’Etxeita a Neymar en un penal com una catedral van indignar Piqué. I al Barça, tot i que Luis Enrique, el tècnic, manté un discurs més prudent i diplomàtic («hem d’ajudar els àrbitres, però tots, els professionals els primers»). El central, en canvi, defensa la via més bel·ligerant contra un col·lectiu arbitral, que també va a la batalla.

.