Piqué no calla

El central carrega contra Tebas i es ratifica en les seves crítiques als àrbitres

pique / periodico

2
Es llegeix en minuts
J. D. / VILA-REAL

Seguint la tònica de Bilbao, dos nous penals li van pispar al Barça a Vila-real, un d’ells clamorós. «Que l’analitzin, que l’analitzin, són dues mans, molt clares», va afirmar Gerard Piqué, el nou assot dels àrbitres després de les crítiques que va deixar anar a San Mamés i per les quals el col·lectiu de col·legiats el vol empaquetar. Però el central no calla. «Segueixo creient el que vaig dir i cada setmana em donen més la raó. Després poden vendre el que vulguin, però el que ha passat en el terreny de joc és molt clar».

El defensa va marxar del camp fent uns gestos que va dedicar a la llotja quan enfilava el túnel de vestidors. ¿Qui hi havia allà? Javier Tebas, president de la Lliga. «¿Ho has vist, ho has vist?», li deixava anar, tapant-se un ull. «¿A qui em dirigia? Ell ja ho sap», va sentenciar enigmàtic el jugador, tot i que es donava per descomptat que el destinatari era Tebas.

«La de Soriano és una gran parada», va deixar anar amb sorna Jordi Mestre, vicepresident esportiu del Barça, tot i que també va deixar clar que els àrbitres han de decidir en centèsimes de segon i que se’ls ha de treure pressió. ¿Com? «S’han d’aprofitar els avenços tecnològics que tenim perquè que això beneficiaria el futbol. Nosaltres ja hem fet una proposta a la Lliga en aquest sentit», va afegir el directiu, que va veure diferències entre la mà de Bruno Soriano i la de Mascherano. «En aquest últim cas, és la pilota la que va a la mà, és diferent».

«No puc tallar-me la mà»

I el protagonista de la jugada polèmica no va poder reprimir el somriure de murri quan el periodista li va preguntar per la jugada. «És clara, tu estires la mà i pares la pilota», li va deixar anar, però Bruno no es va voler mullar ni davant l’evidència de les imatges. «Jo tinc la mà aquí i la pilota va a la mà».

Javier Mascherano, en canvi, tenia claríssim que la seva mà no era penal. «La gent del futbol té clar què és una mà i què és l’altra. En el meu cas, jo no em puc tallar la mà», explica el central argentí, comparant la seva acció amb la voluntarietat de Soriano de parar la pilota amb el braç. «Això no és interpretable, és la llei del futbol, però no serveix de res protestar. Això ja fa 100 anys que dura», va afegir resignat el jugador.

Notícies relacionades

Més calmat es va presentar Luis Enrique, que no va voler entrar, habitual en ell, en cap polèmica. El que sí que tenia clar és que el Barça havia fet un partit prou bo per obtenir els tres punts. «Hem generat moltes ocasions a l’equip menys golejat de la Lliga», va valorar l’entrenador, que no obstant va afegir que «s’ha de fer més per combatre aquesta dinàmica. Cal ser més forts i seguir millorant».

El tècnic asturià considera que hi ha temps per capgirar la situació a la Lliga. «Encara no s’ha acabat ni la primera volta, però és veritat que no depenem de nosaltres. Hem de guanyar partits i no cedir punts».