Aleñà, un futbolista de categoria superior

El centrecampista sempre va jugar en equips de més edat i sent juvenil adorna el seu debut amb el primer equip amb un gol

zentauroepp36471440 alicante 30 11 2016  deportes  h rcules   fc barcelona  copa161201191257

zentauroepp36471440 alicante 30 11 2016 deportes h rcules fc barcelona copa161201191257 / MIGUEL LORENZO

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Des del primer dia que va vestir la samarreta del Barça fins a l’últim, que va ser dimecres, ha anat sempre un pas per davant dels altres. El club va fer una excepció amb ell a l’incorporar-lo un any abans del que era preceptiu, quan era prebenjamí –no hi havia equip d’aquella categoria i el van col·locar en el benjamí– i davant l’Hèrcules va debutar amb el primer equip sent juvenil.

Carles Aleñà Castillo (Mataró, 5 de gener de 1998) és un futbolista de categoria superior. En tots els sentits. El Barça el va fitxar sense tenir l’edat mínima perquè no se l’emportés l’Espanyol i el Barça es prepara ara perquè ningú li prengui la joia del planter. Més enllà de la nit perfecta amb el gol en el debut del Rico Pérez, ningú discuteix a Sant Joan Despí que Aleñà és el jove amb més projecció del futbol base. Als 18 anys ja és un dels puntals del filial de Segona B.

«Si enxampo Aleñà en el primer temps me’l menjo», va confessar Luis Enrique al final. «I si l’enxampo en el segon li faig un petó», podria haver afegit, demostrant una certa gratitud al jugador que va evitar la sufocació d’una derrota contra un equip de Segona B.

  

SEGUIR APRENENT

Els petons ja els va rebre a casa, quan la família va tornar en l’Euromed amb què s’havia desplaçat al Rico Pérez a presenciar la somiada nit. Podria haver sigut el 10 de febrer passat, quan va entrar a la primera convocatòria del València-Barça de Copa, després del 7-0 de l’anada, però es va quedar a la banqueta. Com en les següents quatre crides d’aquesta campanya. La glòria va arribar a la sisena: «Ha sigut un dels dies més feliços de la meva vida», va confessar.

Notícies relacionades

Luis Enrique se’l volia menjar perquè Aleñà va estar molts cops mal situat. «Ha de millorar en el joc de posició, perquè rebre en zones fàcils ho faig fins i tot jo a la meva edat», va argumentar. «He de millorar moltes coses, corregir errors i seguir aprenent», va dir el jugador després d’una altra lliçó del salvatge futbol professional, del qual va començar a adquirir nocions a casa. Francesc Aleñá, el seu pare, va jugar a Segona i Segona B. El debut del progenitor va ser més brillant. Era davanter i a les files del Xerez va fer dos gols al Sestao (4-0) en la jornada inaugural de la Lliga 87-88.

El Francesc es va formar al planter blaugrana, però als 23 anys va haver de marxar. El Carles segueix el mateix camí. Per molts centrecampistes que abundin a la plantilla (Rakitic, Busquets, Iniesta, Rafinha, Arda, Denis, André Gomes…) el Barça sap que Aleñà és el futur.