L'EUROLLIGA DE BÀSQUET

Rice i Dorsey impulsen un gran Barça a Israel

L'equip blaugrana tomba el Maccabi gràcies a la inspiració dels seus americans i una fèrria defensa (69-79)

rpaniagua36135563 barc01 tel aviv  israel   02 11 2016   el jugador de balonce161102205949

rpaniagua36135563 barc01 tel aviv israel 02 11 2016 el jugador de balonce161102205949 / ABIR SULTAN

2

Tyrese Rice, l’incontrolable base nord-americà fitxat pel Barça aquest estiu, va deixar un meravellós record en la seva única temporada a Tel Aviv. Gràcies al seu talent, el Maccabi va conquistar l’Eurolliga del 2014 davant el Madrid (86-98) en la pròrroga. L’astre blaugrana va ser l’MVP d’aquella final four amb 26 punts davant els blancs al fer la cistella guanyadora contra el CSKA en les semifinals. Ahir el base va tornar al Menora Mivtachim Arena. El club israelià li va dedicar un vídeo d’agraïment abans de ser martellejat pel talent del seu exjugador. El Barça més sòlid de la temporada es va imposar a Tel Aviv (69-79) amb una brillant defensa i l’encert d’un desfermat  Rice (21 punts), l’indiscutible líder d’un equip que va sumar una valuosa victòria tot i les baixes dels lesionats Ribas, Lawal, Navarro i Doellman.

Rice va controlar el ritme del duel en tot moment. Va ser el protagonista absolut del Barça, apareixent sempre en els moments més calents. També hi va posar molt de la seva part un motivat Dorsey (11 punts, 11 rebots), que va intimidar els pivots del Maccabi als dos costats de la pista. La millora de Koponen (14 punts) i els valuosos minuts de Vezenkov van completar el còctel d’un Barça que arribava amb molts dubtes a Israel i que en va sortir molt reforçat.

No era un partit senzill per al Barça, que va ser capaç de contenir el segon millor atac de la competició. El Maccabi acumulava 91 punts de mitjana per xoc i havia guanyat els seus dos últims duels de l’Eurolliga. El quadro local va començar molt fort, amb un parcial inicial de 7-0. El Barça va reaccionar i es va posar al davant per primera vegada (15-16, m. 9) amb una cistella de Tomic just abans de cedir el testimoni a Dorsey, que va estar descomunal. El pivot, dolgut per la seva fluixa actuació a Fuenlabrada, va imposar la seva llei a la zona, tant en atac com en defensa. En tot just cinc minuts, ja havia aportat 7 punts i 5 rebots. Però el Maccabi no es va intimidar i va recuperar el control abans que Rice es lluís amb dos triples consecutius (31-36, m. 17).

L’APORTACIÓ DE KOPONEN

El Barça va arribar al descans amb sis punts d’avantatge (34-40) i va començar el tercer quart ampliant-lo fins a 11. Un parcial de 9-0 (43-45, m. 26) va fer tremolar els blaugranes, però el bon treball defensiu de l’equip de Bartzokas va tornar a donar fruit, juntament amb la inspiració de Koponen.

La falta antiesportiva d’Ohayon  (m. 27) va descentrar els israelians i el Barcelona va arribar a dominar per 20 punts (49-69, m. 34). Però la relaxació catalana i la irrupció de Goudelock van donar ales al Maccabi, que es va acostar a un minut del final (69-75). Un triple fallat per Weems va acabar de confirmar el merescudíssim triomf d’un convincent Barça.